Tiger-Lil Harinck finisht vierde in Bellem: “Zware cross met sterke tegenstanders”

Tiger-Lil Harinck in actie tijdens de 3de GP Bjorn Rondelez. © Foto Coghe
Redactie KW

Belofte Tiger-Lil Harinck moest afgelopen zaterdag in Bellem vrede nemen met een plaatsje net naast het podium. De 19-jarige veldrijdster uit Nieuwpoort mikt op een mooi klassement bij de nevenbond LRC. “Jammer genoeg heb ik de eerste cross gemist door het terugkommoment voor mijn rijbewijs.”

Door de tweede lockdown stond Tiger-Lil Harinck vorige winter aan de start van amper vier crossen. Een jaar zonder wedstrijden heeft gelukkig geen invloed op haar prestaties. “Ik ben zeker tevreden over mijn seizoen tot nu toe. De conditie is ook wel goed. Met wat meer gericht te trainen, zal dat nog beter worden.”

De combinatie met haar studie Integrale Veiligheid in Torhout valt voorlopig goed mee. Elke dinsdag tekent ze dan ook present op de ploegtraining in Houthulst. “Het is nu wel een beetje drukker op school. Soms moet ik keuzes maken tussen schoolwerk en de trainingen, maar ik denk niet dat het invloed heeft op mijn prestaties.”

Bij de LRC komt de belofte van Cyclocross Team MJ Wood uit in de categorie tot 25 jaar. Zaterdag fietste ze zich in Aalter naar een vierde stek.

Beetje onderschat

“Het was een zware cross. Ik moest echt hard stampen om vooruit te geraken. Na een goede start heb ik het misschien een beetje onderschat, want de tegenstand was redelijk sterk. Als de cross nog een ronde langer had geduurd, was ik waarschijnlijk wel derde geweest. Het scheelde maar een paar seconden, misschien had ik dus iets vroeger wat meer kunnen geven.”

De afgelopen weken wist Tiger-Lil in Zele en Deinze-Astene wel als derde te finishen. De wedstrijd in Zele was bovendien de strijd om de Vlaamse titel. “Daar ben ik als vijfde begonnen en geleidelijk aan opgeschoven. Die derde plaats was wel het hoogste haalbare. Het parcours was redelijk modderig, maar dat heb ik wel graag. Techniek is wel iets dat nog kan verbeteren. Rappe crossen met veel bochten, daar is inderdaad nog werk aan.”

Lastige omloop

Na een weekend zonder wedstrijden mag de Nieuwpoortse zich begin november opmaken voor twee crossen in Zottegem. Op een lastige omloop kan ze haar derde plaats in het klassement verstevigen. “Jammer genoeg heb ik de eerste cross gemist door het terugkommoment voor mijn rijbewijs. Het was echt de laatste boeking die mogelijk was in Brugge, anders moest ik daarvoor naar Limburg.”

Ook de Belgische kampioenschappen zijn zoals steeds een doel. “Ik wil in Aalter proberen om Belgisch kampioen te worden bij de LRC, maar het zal moeilijk zijn. Ik zou ook graag het BK bij de bond meepikken. Het is op het militair domein in Lombardsijde, dus zal er wel wat extra volk komen supporteren. Ook in Beernem zal ik normaal gezien meedoen aan een cross van de wielerbond.” (AC)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.