Organiseert Middelkerke het Belgisch Kampioenschap veldrijden 2022 in Nieuwpoort?

Wout van Aert werd begin deze maand Belgisch kampioen.© (Foto BELGA)
Wout van Aert werd begin deze maand Belgisch kampioen.© (Foto BELGA)
Redactie KW

Dat Middelkerke volgend jaar instaat voor de organisatie van het Belgisch kampioenschap veldrijden is al langer gekend.

Dit kampioenschap vindt plaats op 8 en 9 januari 2022, maar het zou wel eens kunnen dat dit kampioenschap niet betwist wordt op het gebruikelijke parcours, op het sportpark Krokodiel, waar al jaren, en ook volgende week de Superprestige wordt gereden, dat is gisteren gebleken tijdens de gemeenteraadszitting in Nieuwpoort. Er zijn momenteel gesprekken aan de gang met defensie om het Belgisch kampioenschap volgend jaar te laten plaatsvinden op het domein van het Kwartier Lombardsijde liet Nieuwpoorts gemeenteraadslid voor CD&V Eddy Louwie weten.

Velen denken nog altijd dat het kwartier Lombardsijde, in de volksmond het Kamp van Lombardsijde, op grondgebied Middelkerke ligt, maar dit klopt niet. Het militair domein is gelegen op het grondgebied Nieuwpoort en dus zou het Belgisch kampioenschap dat georganiseerd wordt door Middelkerke plaatsvinden in….Nieuwpoort. Volgens Nieuwpoorts politicus Eddy Louwie (CD&V) is men in Middelkerke aan het lobbyen om het kampioenschap daar te organiseren. Dat werd ons trouwens bevestigd in Middelkerke in diverse kringen al bevestigd.

Burgemeester Geert Vanden Broucke zegt dat er inderdaad ook al een informeel gesprek is geweest tussen hem en de burgemeester van Middelkerke, maar laat weten dat het militair domein neutrale zone is. Volgens Vanden Broucke is de kans ook klein dat er door defensie toelating wordt gegeven omdat het gaat om een nog actieve basis.

(PBM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.