Organisatiecomité Gullegemcross stuurt programma bij

Mathieu Van Der Poel, hier bij Wout Van Aert, was de laatste winnaar in Gullegem. © BELGA
Stefaan Lernout

De vijfde editie van de Hexia Cyclocross op 4 januari zal er een worden met publiek, maar zonder het feestgedeelte. “Op basis van de huidige coronasituatie en de geldende maatregelen moest de organisatie de plannen bijsturen”, zegt voorzitter Stijn Tant. “Een publiekstent met afterparty, alsook een vipcafé, zijn niet mogelijk. Wel kan de organisatie maximum 4.000 bezoekers toelaten en een viplunch organiseren volgens de huidige horecaregels.”

Na drie succesvolle edities werd begin dit jaar een cross georganiseerd zonder publiek. Tot voor enkele weken zag het ernaar uit het dit jaar opnieuw volop een feestcross met veel publiek zou worden.

BK G-cyclocross

“Spijtig genoeg moeten we de plannen nu wijzigen, wat een echte uitdaging is”, vervolgt voorzitter Tant. We focussen volop op het sportieve luik, zoals het Belgisch kampioenschap G-cyclocross. Bezoekers zullen een Covid Safe Ticket (CST) moeten voorleggen om toegang te krijgen tot het terrein en eens op het terrein is er een mondmaskerplicht. Daarnaast voorziet de organisatie in voldoende mogelijkheid om de handen te ontsmetten.”

Het wordt dus anders dan alle voorgaande jaren. Eten en drinken kan, maar dan wel in twee ruime cateringzones waar de geldende regels optimaal kunnen worden opgevolgd.

Achtergrondmuziek

Geen carnavalstoestanden, er zal enkel achtergrondmuziek aanwezig zijn. En om 18 uur is het afgelopen. Het programma ziet er als volgt uit: de deuren openen om 9.30 uur. Om 10.30 uur de wedstrijd junioren Dames, om 11.30 uur het Belgisch kampioenschap G-cyclocross. Om 12.40 uur de Junioren Heren, om 13.45 uur rijden de Dames Elite en om 15 uur besluiten de Heren Elite en U23.

De wedstrijd is live te zien op sporza

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier