https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Onduidelijkheid over WK veldrijden na uitbraak Afrikaanse variant in Oostende

Enkele jonge renners mochten woensdag al eens proeven van de imposante brug waar de renners over moeten. Worden zij de laatste die de brug over reden?© foto JRO
Enkele jonge renners mochten woensdag al eens proeven van de imposante brug waar de renners over moeten. Worden zij de laatste die de brug over reden?© foto JRO
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

Volgens burgemeester Bart Tommelein (Open VLD) komen er extra maatregelen als het WK doorgaat. “Ik ga die beslissing niet alleen nemen”, klinkt het bij Tommelein. Of de uitbraak gevolgen heeft voor het WK, zal de volgende dagen blijken.

Momenteel zijn er vijftien bevestigde gevallen van de Afrikaanse variant van het coronavirus in Oostende. Maar er zijn nog veel meer besmettingen en van die is het lang nog niet zeker of het al dan niet over gewone of besmettingen met de nieuwe variant gaat.

“Ik heb ondertussen al contact gehad met de bevoegde ministers en met de experts om te bekijken wat er moet gebeuren”, vertelt de burgemeester. “We zijn aan het bekijken of we strengere maatregelen moeten nemen, al is het zo goed als zeker dat die er komen. Alles zal afhangen van de evolutie van het aantal besmettingen.”

Grondig testen

De kans bestaat dat het WK afgelast wordt. “Als morgen blijkt dat het aantal positieve besmettingen met de Afrikaanse variant toeneemt, zullen we een beslissing moeten nemen die we liever niet hadden moeten nemen. Als burgemeester ga ik die beslissing ook niet op mijn eentje nemen. Ik ga telkens in overleg met de ministers en met de UCI.”

Het WK ging dan wel door, toeschouwers mochten niet aanwezig zijn. “Sowieso is een verstrenging van de maatregelen aan de orde”, gaat de burgemeester verder. “Zo zal niemand erin komen alvorens die grondig getest werd. Zelf ga ik me ook laten testen in geval ik als burgemeester moet aanwezig zijn voor een incident. Maar ik zal er niet zijn als toeschouwer. Ik denk dat het in deze situatie het beste is om er met zo weinig mogelijk mensen aanwezig te zijn. Want wat vandaag niet is, kan morgen wel zijn.”

(JRO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.