Nog niet beslist of WK veldrijden Oostende zondag doorgaat

Enkele jonge renners mochten woensdag al eens proeven van de imposante brug waar de renners over moeten. Het is nog niet zeker dat zij dit weekend navolging krijgen.© foto JRO
Enkele jonge renners mochten woensdag al eens proeven van de imposante brug waar de renners over moeten. Het is nog niet zeker dat zij dit weekend navolging krijgen.© foto JRO
Redactie KW

Er is nog geen formele beslissing genomen over het wel of niet doorgaan van het WK veldrijden zondag. Het organisatieprotocol werd wel nog wat aangescherpt, zegt Oostends burgemeester Bart Tommelein (Open VLD).

Over het doorgaan van het WK veldrijden komend weekend was twijfel gerezen na het uitbreken van de Zuid-Afrikaanse coronavariant in een ziekenhuis, een revalidatieziekenhuis en een woonzorgcentrum in Oostende. Uit testen bij de bewoners van twee appartementsgebouwen zondag blijkt wel dat de variant daartoe beperkt is gebleven en er geen sprake is van een massale uitbraak. Over het WK is echter nog geen beslissing gevallen.

Vanmorgen was er wel een overleg met het kabinet van Vlaams minister van Sport Ben Weyts (N-VA). “We scherpen het protocol nog wat aan”, zegt Tommelein. “Als burgemeester eis ik alvast een sluitend overzicht van mensen die op het parcours en op de site zijn en de reden waarom. Niet-essentiële aanwezigheid is hier een aandachtspunt. Zo zal het schepencollege van Oostende niemand afvaardigen. Ikzelf zal wel stand-by zijn als burgemeester voor het geval zich calamiteiten voordoen. Het is onze plicht om optimistisch te zijn, maar ik zal pas een definitief go geven na overleg. We baseren ons op cijfers en gegevens, niet op emoties.”

(HH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.