https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Michael Vantourenhout wint de Berencross in Meulebeke

© WD
Redactie KW

In de kletsnatte en zware 4de Ethias Cross van dit jaar was de vraag wie Michael Vantourenhout zou opvolgen. In 2019 won hij de laatste editie en werd op hetzelfde domein Ter Borcht derde in het BK.

Alle toppers, met uitzondering van Wout van Aert en Mathieu van der Poel, stonden aan de start. Toon Aerts was de snelste starter maar Michael Vantourenhout liet niet begaan en dit tweetal nam een kleine voorsprong. Toon Aerts voerde daarachter de forcing met in zijn wiel Europees kampioen Eli Iserbyt.

Even na halfkoers sloot het groepje aan en net op dat moment demarreerde Michael Vantourenhout. Stelselmatig nam hij voorsprong, wel gesteund door drie ploegmakkers in het achtervolgende vijftal. Bij het ingaan van de laatste ronde had hij meer dan een halve minuut boni zodat enkel pech hem van de overwinning kon houden.

De 27-jarige Michael Vantourenhout de Wingenaar die nu in Wetteren woont zijn eerste cross van het seizoen en volgde dus zichzelf op. In een spurtje pakte Laurens Sweeck de tweede plaats voor Toon Aerts, en Eli Yserbyt werd op korte afstand van het tweetal vierde.

Bij de dames won Sanne Cant, op hetzelfde Ter Borcht werd zij Belgisch kampioene. De 17-jarige wereldkampioene op de weg bij de junioren Zoe Backstedt werd tweede.

(WD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.