Michael Vanthourenhout wil nog knallen in Oostmalle: “Er zit nog wel wat in de tank”

©DAVID STOCKMAN (Foto BELGA)
©DAVID STOCKMAN (Foto BELGA)
Bron: Belga

Een derde plaats. Meer zat er zaterdag niet in voor Michael Vanthourenhout (Pauwels Sauzen-Bingoal) in de Waaslandcross in recreatiedomein De Ster van Sint-Niklaas. De West-Vlaming moest zijn teamgenoot Eli Iserbyt en Toon Aerts voor zich laten. Zondag in Oostmalle hoopt Vanthourenhout op meer.

“Er zit nog wel wat in de tank voor morgen/zondag in Oostmalle. Blijkbaar is het dan ook nog mooi weer, dus dat is ook wel best meegenomen. Wie weet wat er nog uit de bus valt”, aldus Vanthourenhout.

Mede door de ploegtactiek binnen Pauwels Sauzen-Bingoal werd Toon Aerts afgemat en hierdoor kreeg Iserbyt een rode loper uitgerold. In die zege had Michael Vanthourenhout dus duidelijk een rol. “Ik had al vrij snel het gevoel dat ik deze cross niet kon winnen. Dan gooi je de ambitie om en probeer je het maximum eruit te halen. Ik stelde me dan ook ten dienste van de ploeg. Wanneer het stil viel in de wedstrijd, ging ik het tempo wat opdrijven. Eigenlijk denk ik dat Toon Aerts de sterkste van het pak was. Hij zat natuurlijk gevangen in onze tang. Met Eli Iserbyt, Laurens Sweeck en mezelf had hij enkele te duchten tegenstanders. Hij moest elke aanval counteren en dat matte hem wel af. Kracht die hij zou tekortkomen in volle finale.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten