https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Michael Vanthourenhout met ambitie naar de Berencross

Michael Vanthourenhout. © BELGA
Redactie KW

Negen maanden na het BK is er weer cross op Domein Ter Borcht in Meulebeke. De organisatoren staan zaterdag in voor een nieuwe Berencross. Tijdens de vorige editie in 2019 ging de winst naar Michael Vanthourenhout.

Voor Pauwels Sauzen-Bingoal, de ploeg van Vanthourenhout, is het veldritseizoen prachtig gestart. Eli Iserbyt scoorde een hattrick. Zowel in Lokeren, Beringen als Bredene was hij de beste. Vanthourenhout werd zowel in Lokeren als Bredene derde. Zaterdag probeert hij in Meulebeke zichzelf op te volgen.

“In Meulebeke haalde ik altijd goede uitslagen”, verwijst Vanthourenhout naar zijn winst in 2019, tweede na Mathieu van der Poel in 2017 en brons op het BK 2021. “Ik zet alles op de cross van zaterdag. Zondag trek ik niet naar de eerste manche van de Superprestige in het Nederlandse Gieten. Ik zal de Superprestige dit seizoen immers niet volledig rijden. De kalender is druk en ik wil me niet volledig leegrijden. In december en januari wil ik nog goed zijn.”

Dinsdag naar Amerika

Want dat is de belangrijkste periode van het veldritseizoen. Al breekt ook nu een interessante periode aan. Drie dagen na de Berencross vliegt Michael Vanthourenhout naar Amerika. Voor de Wereldbekercrossen in Waterloo, Fayetteville en Iowa. “Met Amerika heb ik goede en slechte ervaringen. Twee jaar geleden was ik in de eerste cross in Iowa slecht, maar zes dagen later haalde ik in Waterloo het podium. Ik heb de indruk dat ik meer last heb van jetlag als ik daar arriveer dan bij de terugkeer naar huis.”

Klassementswinst volgende stap

Kort na die terugkeer uit Amerika won hij begin oktober 2019 de Berencross. “Eigenlijk zijn de voorbije snelle crossen niet echt mijn ding. Die derde plaats in Lokeren was een aangename verrassing. In Beringen was ik al beter, maar kende ik pech. Bredene liep ook al iets beter, maar nog niet zoals het moet. Ik heb liever iets tragere omlopen, waar grotere tijdsverschillen gemaakt kunnen worden. Het parcours van de Berencross is heel technisch. Dat heb ik graag. Het vele draaien en keren ligt me. Inderdaad, vorige winter slaagde ik erin voor het eerst klassementscrossen (SP in Merksplas, WB in Tabor, red.) te winnen. Een klassement winnen is de volgende stap. De Wereldbeker is het belangrijkste. Dat ik vorig jaar twee wedstrijden de leiderstrui kon dragen, was plezant, maar ik denk dat de X2O Trofee mij best moet liggen.” (HF)

Zaterdag 2 oktober in Meulebeke: Berencross met wedstrijden om 12.30 uur (U16), 13.30 (U17), 14.30 (U19), 16.15 (vrouwen) en 17.30 (profs).

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.