https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Michael Vanthourenhout blij met podiumplaats na onderzoek bij fietswissel

© (Foto BELGA)
Bron: Belga

Even was er na de WB-cross in Fayetteville consternatie omdat Michael Vanthourenhout (Pauwels Sauzen-Bingoal) een fout gemaakt zou hebben tijdens een fietswissel. De UCI-commissarissen onderzochten de zaak uitvoerig, bekeken de televisiebeelden maar riepen Michael Vanthourenhout uiteindelijk toch uit tot derde in de uitslag.

Vanthourenhout zat in het spoor van Eli Iserbyt en Toon Aerts en bikkelde voor de dichtste ereplaats toen hij in volle finale plots mechanisch defect kreeg. Na een fietswissel vocht hij terug en eiste de laatste podiumplaats op na een sterke remonte.

“Ik snapte al die commotie hier ook niet al te goed. Blijkbaar is nu toch alles verlopen zoals het hoort bij die fietswissel want blijkbaar zou er daarvoor een klacht zijn binnengekomen bij de wedstrijdjury. Ik zou buiten de box een fietswissel doorgevoerd hebben. Dat bleek dus niet te kloppen al ben je als renner zeer gefocust en wil je zo snel mogelijk een nieuwe fiets als je mechanisch defect hebt”, Michael Vanthourenhout.

“Ik moet blijkbaar een stuk touw meegetrokken hebben in mijn versnellingsapparaat. Ik voelde meteen dat ik met een probleem zat en daarop besloot ik zo snel als mogelijk naar de materiaalpost te lopen. Gelukkig was die in de onmiddellijke nabijheid”, legt hij uit.

“Ik voelde in het begin van de cross meteen dat Quinten Hermans en Toon Aerts vandaag de te kloppen mannen zouden zijn. Die twee waren immers de twee sterksten bergop en daar werd volgens mij de wedstrijd toch helemaal gemaakt. Blijkbaar moet Quinten Hermans de beste man in koers geweest zijn. Zeker als je kan uitpakken met zo’n solo. Ik ben alvast tevreden met een nieuwe podiumplaats al was het even schrikken toen ik hoorde dat men toch wel eerst eens wou kijken of er geen diskwalificatie zou volgen.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.