https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Mathieu van der Poel wint voor de derde dag op rij, Iserbyt moet opgeven

Mathieu van der Poel toont zijn spierballen bij aankomst.©DAVID STOCKMAN BELGA
Mathieu van der Poel toont zijn spierballen bij aankomst.©DAVID STOCKMAN BELGA
Bron: Belga

Mathieu van der Poel (Alpecin-Fenix) heeft zondag de Wereldbekercross in het Nederlandse Hulst op zijn naam geschreven. Het is voor de 25-jarige wereldkampioen zijn derde zege in evenveel dagen (na Baal en Gullegem), zijn achtste van het seizoen (op een totaal van twaalf).

Wout van Aert (Jumbo-Visma) en de Brit Tom Pidcock (Trinity) vergezelden de Nederlander op het podium. Van Aert verstevigt zijn leidersplaats in het Wereldbekerklassement.

Het is voor van der Poel zijn vierde zege in Hulst. Eerder won hij de cross in Vestingscross in Zeeland in 2017, 2018 en 2019. Vorig jaar was Eli Iserbyt, bij afwezigheid van van der Poel, de beste in Hulst. De Europese kampioen kende zondag een pechdag. De West-Vlaming, nog niet helemaal hersteld van een elleboogblessure, viel meteen na de start, vervolgde zijn weg nog, maar gaf er halfweg cross toch de brui aan.

Er komt voor de crossers nu een einde aan de traditioneel drukke nieuwjaarsperiode. Volgend weekend staat in Meulebeke het BK op het programma. Voor van der Poel staat er geen NK op het programma. Dat werd afgelast omwille van de coronamaatregelen in Nederland. De wereldkampioen vertrekt maandag op stage naar Spanje.

(BELGA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten