Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Joran Wyseure heeft nu ook een eigen nummer: “Een kampioen als hij verdient zo’n eerbetoon”

Tim Vansteelandt
Tim Vansteelandt Chef Nieuws

De Joran-taartjes en de Wyseurelaan bestonden al, maar beloftewereldkampioen veldrijden Joran Wyseure uit Lichtervelde heeft nu ook een eigen nummer: ‘Win Like Wyseure’. Stijn ‘dj Stino’ Vanden Bussche maakte de song. “Ik heb bij deze een nieuw opwarmingsnummer”, lacht de veldrijder.

“It’s not normal.” Die ondertussen legendarische woorden sprak Joran Wyseure uit kort nadat hij verrassend de wereldtitel veldrijden bij de beloften had veroverd in het Amerikaanse Fayetteville. ‘Daar moet ik iets mee doen’, moet muzikale duivel-doet-al Stijn Vanden Bussche gedacht hebben, dus maakte hij een nummer over de nieuwbakken Lichterveldse kampioen.

Prachtig verhaal

Stijn, Stino voor de vrienden, is niet aan zijn proefstuk toe. In een ver verleden speelde hij bij rockband Diecast Unit, later scoorde hij als DJ Stino bij supporters van Club Brugge met ‘We Are Bruges’. En nu slaat de 37-jarige Lichterveldenaar opnieuw toe met een nummer over wereldkampioen Joran Wyseure.

“Ik heb de wedstrijd live op tv gevolgd”, vertelt Stijn. “Ik was zwaar onder de indruk van het verhaal achter die wereldtitel. Tot enkele maanden voor dat WK had bijna niemand van Joran gehoord en werd hij onder andere door Michel Wuyts zwaar onderschat. En dan kroont hij zich tot de beste van de wereld. En geeft hij een fantastisch interview. Ik moest daar echt wel iets mee doen.”

Tommeke op z’n Lichtervelds

Het resultaat is ‘Win Like Wyseure’: een nummer met fragmenten uit zijn interview, het commentaar van Michel Wuyts, een epische opbouw en een stevige beat. Een Lichterveldse versie van ‘Tommeke’ van Virtual Zone. Ideaal voor de feesttent op de cyclocross.

“Het nummer leent zich wel voor een feestje op de cyclocross, met veel modder en bier”, lacht Stino. “Al hoeft dat voor mij niet noodzakelijk. Ik heb geen enkele ambitie met het nummer. Ik wilde het maken, omdat een kampioen als Joran een eigen nummer verdient. Een eerbetoon. Wat er verder met het nummer gebeurt, doet er voor mij niet toe.”

Joran Wyseure: “Nieuw opwarmingsnummer”

Het nummer zal alvast zeker niet in de vergetelheid belanden. Joran Wyseure ‘himself’ is er dolenthousiast over. Al had hij het nog niet gehoord toen we hem opbelden. “Amai, mijn Engels is ook niet al te denderend”, lacht Joran terwijl hij ‘Win Like Wyseure’ voor het eerst beluistert. “Maar zo goed gedaan, het zit echt goed in elkaar. Met dat interview en die commentaar… Ik heb er een nieuw opwarmingsliedje bij voor op de rollen.”

Jumpstyle is nochtans niet het favoriete genre van de wereldkampioen. “Maar ik luister eigenlijk naar alles”, zegt hij. “Zeker op de rollen en op training mag het wel wat harder zijn, om mij op te peppen. Mijn lievelingsband? The Killers, maar ook lichtere rock en muziek van vroeger kan ik wel smaken.”

Het nummer is het zoveelste eerbetoon aan Joran. Straks komt er ook nog een groot volksfeest in Lichtervelde. “Het is echt sjiek. Dat bewijst toch allemaal dat mijn wereldtitel wat teweeggebracht heeft in Lichtervelde en omstreken. Het heeft hier serieus geleefd. Er zijn maar weinig plekken meer waar ik niet herkend word”, lacht hij.

Ondertussen leerde Joran ook al de keerzijde van de roem kennen. Zijn overstap naar een andere ploeg viel niet in goede aarde. “Maar dat zal wel keren. De cyclocross is een kleine wereld, we gaan elkaar nog vaak tegenkomen en dan kom je beter overeen. Jammer dat het zo moest lopen, maar ik ben natuurlijk vrij om mijn eigen toekomst uit te stippelen. De meeste renners binnen de ploeg begrijpen het wel en wensen me succes.”