Iserbyt telt af naar einde van het seizoen: “Mijn lichaam is leeg”

© BELGA
© BELGA
Redactie KW

Eli Iserbyt heeft voor het tweede jaar op rij de eindwinst gepakt in de X2O Badkamers Trofee, vorig jaar nog DVV Verzekeringen Trofee. “Mijn lichaam is leeg”, gaf hij zondag na afloop in Brussel toe. “Veel zit er niet meer in.”

Eli Iserbyt eindigde op een zesde plaats, op meer dan een minuut van Toon Aerts en zag die uiteindelijk nog naderen van 3:02 voorsprong bij de start tot 1:55 na de cross. “Van in het begin zat ik al beetje à bloc”, gaf hij voor de camera toe. “Toon reed echt wel rap. Ik zag elke ronde mijn achterstand oplopen, maar gelukkig had ik drie minuten voorsprong in het klassement en meer dan het klassement verdedigen zat er niet in vandaag. Dat was mijn missie en dat is me gelukt, winnen zat er niet in, noch een ereplaats.”

“Ik voel wel dat mijn lichaam een beetje leeg is. Het seizoen begint lang te duren, maar ik ben blij met wat ik heb gerealiseerd. Ik had drie doelen en ik heb ze alle drie bereikt en daar mag ik wel tevreden mee zijn. Volgend weekend cross ik ook nog, dus ik denk dat ik deze week niet veel ga doen en mijn lichaam rust zal gunnen. Ik ben vooral blij met dit klassement, dat staat altijd mooi op het palmares.”

(Belga)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.