Iserbyt staat aan de kant met rugpijn: “Voorbereiding op veldritseizoen niet in gevaar”

Eli Iserbyt. © (Foto VDB)

Eli Iserbyt komt door een rugblessure enkele weken niet in actie. Dat heeft zijn ploeg Pauwels Sauzen-Bingoal woensdag gemeld. De voorbereiding op het veldritseizoen komt niet in gevaar.

Na het afgelopen veldritseizoen staken de eerste rugklachten bij Iserbyt de kop op tijdens de voorbereiding op het zomerprogramma, zo legt zijn ploeg uit. “Ondanks behandelingen bleef de rugpijn terugkeren en die werd afgelopen zondag bij zijn debuut in de wereldbeker mountainbike in het Duitse Albstadt helaas zo ingrijpend dat Eli voortijdig uit de wedstrijd verdween”, klinkt het in een mededeling. “Nadien reisde hij niet door naar het Tsjechische Nove Mesto voor de volgende wereldbekerwedstrijd, maar keerde Eli terug naar België voor medisch onderzoek.”

De eindwinnaar van de recentste wereldbeker veldrijden moet wel passen voor de wereldbekermanche mountainbike in Nove Mesto en zijn eerste wegwedstrijden, maar de voorbereiding op het veldritseizoen komt niet in gevaar. “De dokters hebben me verzekerd dat alles weer goed komt”, aldus Iserbyt. “We hebben nog tijd. Dit is een moment waarop ik naar mijn lichaam moet luisteren en alles even ‘on hold’ moet zetten. Liever nu wat langer rust om mijn lichaam helemaal te laten genezen, dan dit laten aanslepen tot vlak voor de start van het crossseizoen.”

Een MRI-scan bracht een letsel op de onderrug aan het licht, dat een aanslepende ontsteking veroorzaakt. “Het belangrijkste is dat de dokters me hebben verzekerd dat alles weer goed zal komen door rust. De komende periode schroef ik daarom de trainingen sterk terug en ga ik zowel in de MTB als op de weg enkele weken uit competitie. Hoelang precies, dat weet ik nog niet. Maar ik verwacht wel dat het even zal duren. Pas als de pijn helemaal weg is, keer ik terug in competitie.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.