Iserbyt pakt zevende seizoenszege

Voor Iserbyt was het de eerste Wereldbekerzege op Belgische bodem. © DAVID STOCKMAN BELGA
Redactie KW

Na overwinningen in de Rapencross, Beringen, Bredene, de wereldbekermanches van Iowa en Waterloo en de cross in Ruddervoorde toonde Eli Iserbyt zich zondag ook de sterkste in Overijse. “Nochtans had ik vandaag geen al te beste benen”, sprak hij na afloop.

Iserbyt leek de mindere van Michael Vanhourenthout en Toon Aerts in Overijse, maar ging uiteindelijk wel met de overwinning aan de haal. “Ik voelde me vandaag niet al te best”, zei hij. “Ik ben toch redelijk diep moeten gaan en het was zeker niet gemakkelijk vandaag. We hadden in Zonhoven al veel gelopen en ik voelde dat mijn kuiten precies nog niet helemaal hersteld waren. Ik heb geprobeerd om vooral heel constant te koersen. Als je wat slechter bent, dan word je gedwongen om tactisch te rijden. Het was vooral veel aanklampen en blijven zitten, maar op het eind had ik precies toch nog wat over in vergelijking met de rest.”

Iserbyt counterde een aanval van Aerts in het slot en ging er op het eind zelf vandoor. “De aanval van Toon was eigenlijk perfect voor mij. Ik voelde dat die klim heel lastig was, maar ik kon hem nog voorbij en daarna had ik nog wat in de tank. Ik ben blij met deze eerste zege in de wereldbeker in België en ik doe een goede zaak voor het klassement.” (Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.