Iserbyt gaat op zoek naar eindwinst in X2O Badkamers Trofee

Eli Iserbyt won afgelopen zondag de Krawatencross in Lille, de voorlaatste manche van de X2O Trofee Veldrijden.© BELGA/DAVID STOCKMAN
Eli Iserbyt won afgelopen zondag de Krawatencross in Lille, de voorlaatste manche van de X2O Trofee Veldrijden.© BELGA/DAVID STOCKMAN

In Brussel staat zondag de laatste manche van de X2O Badkamers Trofee op het programma. Eli Iserbyt uit Bavikhove en de Nederlandse Lucinda Brand verdedigen er hun leidersplaats in het klassement. Michael Vanthourenhout uit Wingene staat voorlopig derde in de stand.

Voor de slotmanche van de X2O Badkamers Trofee houden de veldrijders halt in de hoofdstad. De Brussels Universities Cross is aan haar derde editie toe.

Het technische en gevarieerde parcours op de terreinen rond de campussen van de VUB en de ULB biedt een van de laatste kansen voor de veldrijders om de overwinning mee te graaien. Volgend weekend staan enkel nog de cross in Sint-Niklaas (zaterdag) en de grote Sluitingsprijs in Oostmalle (zondag) op het programma.

Michael Vanthourenhout

Zonder pech volgt Eli Iserbyt zondag zichzelf op als eindwinnaar van de X2O Badkamers Trofee. De strijd om de tweede plaats belooft wel nog spannend te worden. Toon Aerts volgt op 3:02 van Iserbyt, nummer drie Michael Vanthourenhout moet 9 seconden goedmaken om een sprongetje over Aerts te maken.

Wie-o-wie wint er zondag de (tussen ♂️ en ♀️ gelijk verdeelde én tevens hoogste cyclocross)prijzenpot van de X²O Badkamers Trofee?

Geplaatst door X²O Badkamers Trofee op Donderdag 11 februari 2021

Bij de vrouwen is het verschil minder groot, maar de kans dat Denise Betsema nog 41 seconden goedmaakt op leider Lucinda Brand lijkt klein. Vorige week begon Betsema goed, graaide ze zelfs tien seconden meer bonificatie mee dan haar landgenote na de eerste ronde, maar op het eind viel ze terug en moest ze uiteindelijk 13 tellen prijsgeven.

Met andere woorden haar achterstand werd groter, van 38 naar 41 tellen. De wereldkampioene kan bij winst een straffe quadruple realiseren, want ze won eerder ook het eindklassement in de Wereldbeker en de Superprestige.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier