Gullegem verwelkomt Wout Van Aert

© (Foto Gullegem Koerse)
Stefaan Lernout

De top drie van de Telenet Superprestige zal aan de start staan van de Hexia Cyclocross, dat bevestigt de organisatie tien dagen vooraf. Het publiek dat, zoveel is nu al duidelijk, massaal zal aanwezig zijn zal vooral uitkijken naar Belgisch Kampioen Wout Van Aert.

Het wordt sowieso een groot feest op zaterdag 7 januari, wanneer er in zeven wedstrijden gestreden wordt voor de overwinning in de Hexia Cyclocross. De elite betwist er de voorlaatste wedstrijd van de Telenet Superprestige, spanning gegarandeerd dus. De organisatie maakt alvast bekend dat de huidige top-3 bij de dames- en herenelite hun aanwezigheid bevestigden. Bij de heren maken Laurens Sweeck, Lars van der Haar en Europees kampioen Michael Vanthourenhout hun opwachting. Bij de dames zijn dat de Nederlandse rensters Denise Betsema, Ceylin del Carmen Alvarado en Inge van der Heijden.

Topnaam op de affiche wordt echter Belgisch Kampioen Wout Van Aert. Naast de genoemde namen komt de concurrentie van streekrenner Eli Iserbyt en Daan Soete. Bij de dames hebben Belgisch Kampioene Sanne Cant bevestigd en de Britse Evie Richards.

“We kunnen rekenen op een zeer mooi deelnemersveld”, zegt Kevin Defieuw van de organisatie. “Ook zonder de bekendmaking ervan merken we veel interesse bij het grote publiek. De ticketverkoop loopt werkelijk als een trein en de verkoop van de VIP-arrangementen hebben we al vorige week moeten stopzetten. Na twee edities wil het publiek dit sportieve volksfeest dus niet missen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier