Emotioneel afscheid voor Nicolas Cleppe op cross in Bredene: “Alsnog hopen op een aanbieding”

© BELGA
© BELGA
Bron: Belga

De kans bestaat dat de cross in Bredene woensdag de laatste wedstrijd was van Nicolas Cleppe. De 25-jarige Ingelmunsternaar is immers einde contract bij Telenet-Baloise Lions. Een contractverlenging zat er niet in voor de renner die tien jaar aan de slag was bij dat team.

Nicolas Cleppe pakte in 2015, bij de U23, de zege in de Superprestigecross in Spa-Francorchamps. In 2018 won hij, op de weg, het bergklassement van de Ronde van Wallonië en in datzelfde jaar boekte hij een overwinning in de Jingle Cross in Amerika. Cleppe hield toen de Nederlander Sieben Wouters en de Tsjech Michael Boros achter zich.

Hij hoopt dat er zich de komende dagen alsnog een ploeg gaat aanbieden, zodat hij nog een tijdje renner kan blijven. In Bredene finishte Nicolas Cleppe als 7de, nadat hij lang strijd leverde voor de 5de plaats.

“Ik vrees dat ik in 2021 ander werk moet zoeken. Ik kan het me immers niet permitteren om zonder inkomen te vallen. Mijn manager en ikzelf hebben contact opgenomen met alle teams. Eén van de ploegen die interesse toonde, was Bingoal-Wallonie-Bruxelles. Maar ook die onderhandelingen sprongen af. Ik zit nu vanaf 1 januari 2021 zonder ploeg”, aldus Cleppe.

Op de vraag of Nicolas Cleppe dan verder door het leven gaat als eliterenner zonder contract kwam een negatief antwoord. “Ik ben iemand die er vol voor gaat. Als ik iets doe, ga ik er honderd procent voor. Zo zit ik nu eenmaal in elkaar. Ik ben 25 jaar en verre van versleten. Ondanks alles word ik nog 7de in Bredene. Ik ben ook geen renner die een miljoenencontract ambieert. Ik wil enkel leven van mijn sport. Ik hoop dat er alsnog een ploeg op de proppen komt en me een contract gaat aanbieden. Anders moet ik er definitief en noodgedwongen de stekker uit trekken.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.