Eli Iserbyt zegeviert voor het derde jaar op rij op de Koppenberg

Eli Iserbyt in actie. © DAVID STOCKMAN BELGA

Eli Iserbyt heeft voor de derde keer in zijn carrière de winst beet op de Koppenberg. De kopman van Pauwels Sauzen-Bingoal toonde zich maandag in de eerste manche van de X2O Badkamers Trofee heer en meester en soleerde naar de zege. Toon Aerts finishte 23 seconden later als tweede, Lars van der Haar was derde op meer dan een minuut.

Iserbyt startte als grote favoriet op de Koppenberg na z’n twee zeges en al meteen na de start maakte hij zijn intenties duidelijk. Iserbyt klom snel naar boven en dook als eerste de wei in, gevolgd door de broertjes Aerts. Thijs moest al snel de rol lossen, Toon Aerts kon Iserbyt wel volgen en het duo rondde de eerste keer de finish met 15 seconden voorsprong op Toon Vandebosch, Corné van Kessel en Michael Vanthourenhout.

Iserbyt besloot niet te talmen en ging stevig door op de wei naast de Koppenberg. Aerts had het niet gemakkelijk en op het eind van ronde twee keek hij tegen een achterstand van drie seconden aan op de kopman van Pauwels Sauzen-Bingoal. Vandebosch gaf toen al een halve minuut prijs, Lars van der Haar maakte een sterke remonte en passeerde op plek vier op 38 tellen van Iserbyt.

Zelfs regen deerde hem niet

In ronde drie liep Iserbyt verder uit, door een schuiver zag Aerts zijn achterstand nog verder oplopen. Halfweg cross, na drie van zes ronden, bedroeg de bonus van Iserbyt 26 seconden, 1 minuut van Vandebosch en Van der Haar.

De West-Vlaming consolideerde zijn voorsprong en kwam niet meer in de problemen. Zelfs de regen die vanaf de vierde ronde met bakken uit de lucht viel deerde hem niet. Hij soleerde naar de zege, zijn derde al op de Koppenberg, zijn achtste van het seizoen. Aerts finishte als tweede, Lars van der Haar bezette de derde podiumplek.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.