https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Eli Iserbyt wint cross in Beringen na mooie solo

Iserbyt profiteerde van pech bij Aerts en kwam niet meer in de problemen. © Photo News
Redactie KW

Eli Iserbyt (Pauwels Sauzen – Bingoal) heeft zaterdag op de historische mijnsite Be-MINE de Ethias Cross in Beringen gewonnen. De 23-jarige haalde na de Rapencross van Lokeren van vorige week in Limburg zijn tweede zege van het seizoen binnen. De Nederlander Lars van der Haar werd tweede. Daan Soete eigende zich de laatste podiumplaats toe.

Michael Vanthourenhout nam de kopstart nam. Achter hem volgden gezwind Toon Aerts, Eli Iserbyt en de rest van de bende. Laurens Sweeck sprintte zich naar voor en nam het voortouw in de tweede ronde. Toon Aerts voegde zich bij hem. Iserbyt en Vanthourenhout volgden op vier seconden.

Tot het noodlot toesloeg bij Vanthourenhout. Hij kende technische problemen en verloor zo alle kansen op een goed resultaat. Aerts had ondertussen Sweeck van zich weten af te schudden maar kreeg wel het gezelschap van Iserbyt. Ook Sweeck vocht terug en met nog drie ronden te rijden waren er drie koplopers. Tot Aerts zijn voorband voelde leeglopen.

Opvolger van Aerts

Iserbyt nam daarop afstand van zijn ploegmakker Sweeck en stoof alleen de mijnterril op. Van der Haar, die in het begin van de cross zijn schouder even uit de kom haalde en hem er zelf weer in plaatste, begon aan de slotronde met een achterstand van 15 seconden. In strijd voor plaats drie voerden Sweeck en Soete een verbeten strijd uit. Aerts reed radeloos rond met opnieuw een lekke voorband. Iserbyt kwam niet meer in de problemen en volgde Aerts op de erelijst op. (Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.