Eli Iserbyt verdedigt koppositie in voorlaatste manche Superprestige

Eli Iserbyt (Pauwels Sauzen-Bingoal) verdedigt zaterdag in het Limburgse Heusden-Zolder zijn leiderspositie tijdens de voorlaatste manche van de Superprestige veldrijden. De 23-jarige West-Vlaming totaliseerde ondertussen 84 punten, vier meer dan zijn naaste belager Toon Aerts. Zijn ploegmaat Michael Vanthourenhout, derde in de stand, volgt al op 15 punten. Bij de vrouwen voert de Nederlandse Lucinda Brand het klassement aan. Zij telt twee punten meer dan haar landgenote Ceylin del Carmen Alvarado. Nog een Nederlandse, Denise Betsema, volgt op 12 punten. Aan het parcours in Heusden-Zolder werd een zone toegevoegd met balkjes.

© BELGA
© BELGA

“Net voor de materiaalpost hebben we een passage gemaakt met balkjes. Die kunnen de renners wel al springend nemen. Voor de rest werd er niets gewijzigd aan de omloop. Wij kregen voorheen niets dan lovende commentaren over ons parcours, dan moet je ook niet beginnen veranderen om te veranderen”, weet organisator Koen Monu.

Deze editie kan een spannende wedstrijd worden, dit met Mathieu van der Poel en Wout van Aert op kruissnelheid. Tom Pidcock spaarde zich bewust voor Heusden-Zolder, en Eli Iserbyt en Toon Aerts knokken voor de leiderspositie in de Superprestige.

“Het is o zo jammer dat we dit jaar moeten organiseren zonder publiek. Deze editie zou een voltreffer geweest zijn qua toeschouwers. Iedereen wil de exploten van de eerder aangehaalde renners zien. En dat op een schitterend parcours. Ondanks de hevige regenval van de afgelopen dagen ligt onze omloop er uitstekend bij. Ik verwacht een topcross”, meldt Monu.

Eli Iserbyt is leider in de stand en wil die positie verdedigen. “Wie goed is, kan punten pakken”, stelt Eli Iserbyt. “Start je niet top in Heusden-Zolder, dan kan je daar veel punten verliezen. Het zou zo maar eens een beslissende wedstrijd kunnen worden wat betreft het eindklassement. In Herentals, afgelopen woensdag, ben ik niet voluit gegaan omdat ik daar niet zo best was.”

“Met Heusden-Zolder heb ik wel een band. Ik werd er ooit wereldkampioen, ik heb dus goede herinneringen aan dat parcours. Het is afwachten hoe Wout van Aert en Mathieu van der Poel het tempo zullen bepalen. Zoals die reden in Herentals, dat was fenomenaal. Ik heb al veel gezien, maar zo snel heb ik nog niet veel renners zien rijden. Dat was echt indrukwekkend. Ik wil in Heusden-Zolder wedijveren met die mannen. Als je met hen de koers kan maken, dan volgt er sowieso een mooi resultaat. Ik wil alvast mijn leiderspositie verstevigen”, verduidelijkt Iserbyt.

De slotmanche van de Superprestige staat gepland op 6 februari 2021 in Middelkerke.

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.