Eli Iserbyt niet fit voor Gavere

© (Foto BELGA)

Eli Iserbyt (25) en de Nederlandse Fem van Empel (20) kunnen maandag niet deelnemen aan de wereldbekermanche veldrijden in Gavere. Ze zijn onvoldoende hersteld van hun valpartijen in de sneeuw in het Italiaanse Val di Sole. Dat heeft hun team Pauwels Sauzen – Bingoal zaterdag bekendgemaakt. Van Empel, die volgend jaar voor Jumbo-Visma rijdt, komt niet meer in actie voor de Belgische ploeg.

Van Empel is de leidster in de wereldbeker. Bij de mannen staat Iserbyt op de derde plaats. De twee kwamen een week geleden in Val di Sole zwaar ten val, met kneuzingen aan de heupen en knieën tot gevolg. “De wedstrijd in Gavere komt voor allebei helaas te vroeg”, reageert teammanager Jurgen Mettepenningen. “Zonde voor onze ploeg maar vooral ook voor henzelf, want alle twee stonden ze er uitstekend voor in de wereldbekerstand.”

Iserbyt hoopt daags na Gavere zijn derde plaats in het klassement van de Superprestige te verdedigen in Zolder. De beslissing over zijn deelname valt na de komende trainingen.

Van Empel zal er zeker niet bij zijn in Zolder. “Jammer genoeg betekent dat meteen ook dat Fem niet meer in actie zal kunnen komen voor onze ploeg”, aldus Mettepenningen. “Zolder was de laatste wedstrijd die Fem voor ons zou gaan betwisten, voor haar vertrek op 1 januari. Zo wordt het een afscheid in mineur, maar we onthouden de vele successen en leuke tijden die we samen hebben beleefd. We zijn trots op het enorme ontwikkelingsproces dat Fem bij ons heeft doorgemaakt: ze kwam bij onze ploeg binnen als onervaren juniore, en verlaat ons nu als ‘s werelds nummer 1 in het veldrijden. Ik hoop dat Fem goed herstelt van haar blessures, en wens haar alle succes in de rest van haar wielercarrière.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.