Eli Iserbyt is door val leidersplaats kwijt in de Superprestige

© (Foto BELGA)
© (Foto BELGA)
Redactie KW

Toon Aerts (Telenet-Fidea Lions) kende zaterdag zelf heel wat pech in Heusden-Zolder, maar profiteerde uiteindelijk wel van de opgave van Eli Iserbyt om leider in de Superprestige te worden. Aerts zag een goed resultaat door de neus geboord toen hij al bij het verlaten van de startstrook ten val kwam. Hij knokte zich toch nog naar de zevende plaats en sprokkelde zo negen punten. Met enkel nog de slotmanche in Middelkerke voor de boeg, heeft hij vijf punten voor op Iserbyt. Michael Vanthourenhout is op negen punten derde.

“Net als vorig jaar stropte het op bij het ingaan van het veld. Ik reed in op Yentl Bekaert. Ik kon niet meer tijdig stoppen toen die ten val kwam. Mijn teamgenoot moet daar zeker niet van wakker liggen. Je gaat toch niet voor niets op de grond liggen”, vertelde Aerts.

“Ik zag verderop dat ook Iserbyt ten val was gekomen. Dat op het moment dat ik in volle achtervolging was. De ronde daarop lag hij er nog en was de ambulance er al bij. Dan weet je dat het niet goed is.”

Aerts weet als geen ander dat het in een belangrijke periode erop aan komt zonder blessuresvrij te blijven. “Ik heb vorig jaar mijn deel gehad in Namen met mijn gebroken ribben. Ik hoop voor Iserbyt dat het allemaal in orde komt, maar hoorde iets over een breuk. Hopelijk valt het mee. Ik kwam op een gegeven moment bij Wout van Aert te zitten. Die was lek gereden. Ook Michael Vanthourenhout reed in onze buurt. Ik trachtte Wout nog te volgen. Daar slaagde ik niet in, maar ik kon wel nog belangrijke punten voor de Superprestige pakken.”

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten