https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Eli Iserbyt gaat in Bredene voor drie op drie

© (Foto BELGA)
Redactie KW

Zaterdag is men in Bredene, na Lokeren en Beringen, al aan de derde Ethias Cross van het seizoen toe. De ‘Sylvestercross’ wordt nu niet meer in volle kerstperiode gereden maar verhuisde naar eind september.

Eli Iserbyt (Bingoal-Pauwels Sauzen) slaagde erin de eerste twee crossen op autoritaire wijze naar zich toe te trekken. De West-Vlaming start in de kustgemeente ook nu weer als een van de topfavorieten. Daan Soete, Lars van der Haar met Laurens Sweeck en Michael Vanthourenhout mogen zich daar ook toe rekenen.

“Ik rijd in Bredene voor het eerst in mijn loopbaan. Die cross viel voorheen steeds in de kerstperiode, was geen klassementscross, en dus schrapte ik die wedstrijd om frisser aan de start te komen in de andere crossen. Dat Toon Aerts niet start, kan in het voordeel uitdraaien van mijn teamgenoten Michael Vanthourenhout en Laurens Sweeck. Sowieso gaan we er alles aan doen om de zege binnen onze ploeg te houden”, zegt Iserbyt.

“Vanthourenhout en Sweeck hebben de afgelopen weken al bewezen dat ze er klaar voor zijn. Indien ze snel openen en de concurrentie vlug onder druk zetten moet dat mogelijk zijn. Het parcours in Bredene ligt me wel. Het is een mix van draaien, keren, hellingen en enkele grasstroken. Mijn ding dus. Ik ga zeker voor een drie op drie.”

Quinten Hermans en Corné van Kessel maken, na een lange wegcampagne, hun opwachting in het veldritwereldje. Toon Aerts daarentegen past voor Bredene. Hij is bezig aan een zwaar trainingsblok voor wat nog komt in het drukke seizoen.

Bij de vrouwen is het uitkijken naar Ceylin del Carmen Alvarado, Puck Pieterse en Annemarie Worst. Dit drietal begint aan hun veldritseizoen. Zij nemen het op tegen onder andere Denise Betsema, Fem van Empel, Yara Kastelijn en Shirin van Anrooij.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.