Eli Iserbyt doet goede zaak voor het klassement: “Hou positief gevoel over”

©KRISTOF VAN ACCOM (Foto BELGA)
©KRISTOF VAN ACCOM (Foto BELGA)
Redactie KW

Eli Iserbyt heeft zijn leidersplaats in het klassement van de X2O Badkamers Trofee verder verstevigd na zijn tweede plaats in Antwerpen. “Dit was een goede wedstrijd”, sprak hij na afloop. “Ik houd hier een goed gevoel aan over.”

Eli Iserbyt was de renner in Antwerpen die het meest strijd kon leveren tegen Mathieu van der Poel. “En daar ben ik best wel trots op”, sprak hij. “Dit is een rondje dat hem uitstekend ligt en mij minder, dus ik kan leven met die tweede plaats. Ik ben zelfs positief verrast door dit resultaat.”

Van der Poel gaf al vroeg in de wedstrijd van jetje. “De cross is misschien iets vroeger opengebroken dan ik gedacht had” analyseerde de West-Vlaming. “We hebben echt een heel hevige eerste ronde gereden, ook voor die seconden in het klassement. Ik ben blij dat Lars van der Haar die bonificatieseconden niet neemt. Nu heb ik mijn voorsprong nog verder kunnen uitbouwen.”

Iserbyt moest alle zeilen bijzetten toen Van der Poel versnelde. “Hij ging echt hard, ik had wel gedacht dat hij stevig zou doortrekken daar en dat deed hij ook. Ik moest alles uit de kast halen, maar hij reed toch weg. Ik ben wel blij dat ik meermaals in zijn wiel kon terugkeren. Tot de voorlaatste ronde kon ik bij hem blijven. Daarna zat ik op mijn limiet en ging het klassement door mijn hoofd. Het was zaak om het hoofd koel te houden, ik word tweede en doe toch weer een goede zaak.”

“Mathieu was in orde, maar dat had ik ook verwacht. Wel zag je in de zandbak dat hij nog niet zo lang crosst als ons. Hij had het ook lastiger met lopen en snel optrekken na de bochten. Vanaf nu zal dat elke keer wel beter worden bij hem”, besloot Iserbyt.

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.