Cyclocross Gullegem pakt uit met sterk vakmanschap

De renners zullen via deze brug de Heulebeek oversteken.© AV
De renners zullen via deze brug de Heulebeek oversteken.© AV
Redactie KW

De voorbereidingen voor de Hexia cyclocross op 2 januari zijn volop bezig. Vandaag werd alvast een brug van 4 ton over de Heulebeek gebouwd. Intussen liet de organisatie weten dat Mathieu van der Poel en de Brit Thomas Pidcock naar Gullegem komen.

De brug over de Heulebeek is een realisatie van de Gullegemse firma Quicksteel, die gespecialiseerd is in staalskeletbouw voor woningen. De constructie werd vlak bij de beek, op de grond van het bedrijf Raes Construct opgebouwd. Daarna werd het gevaarte met een kraan over de straat naar de andere kant van de beek getild.

Dankzij deze brug kunnen de veldrijders tijdens de wedstrijd de Heulebeek over zonder dat ze het passerende verkeer hinderen. “We zijn bijzonder fier op dit stukje vakmanschap”, klonk het bij een dolgelukkige hoofdorganisator Stijn Tant.

Kampioenen van de partij

De organisatie van de Hexia Cyclocross beloofde eerder dat er kampioenstruien te zien zouden zijn en ze houden woord. Vandaag kondigde de organisatie de aanwezigheid van wereldkampioen Mathieu van der Poel, Brits kampioen Thomas Pidcock en Spaans kampioen Felipe Orts Lloret aan.

Bij de dames komen de Belgisch kampioene Sanne Cant, Spaans kampioene Lucia Gonzalez Blanco en Hongaars kampioene Kata Blanka Vas naar Gullegem. “We kunnen nu reeds een mooi deelnemersveld aankondigen. Op dit moment zijn nog verschillende gesprekken lopende en wie weet kunnen we in de laatste rechte lijn met een verrassing uitpakken”, aldus voorzitter Stijn Tant.

Ook streekrenner Gianni Vermeersch, Jim Aaernouts en Jens Adams bevestigden hun komst. Met Inge van der Heijden (NED), Katherine Compton (VS), Ellen Van Loy, Rebecca Fahringer (VS), Joyce Vanderbeken, Alicia Franck en Loes Sels zullen er ook bij de dames nog verschillende toppers aan de start komen.

Van maandag 28 tot en met donderdag 31 december zal gewezen Belgisch kampioen Klaas Vantornout 50 kinderen begeleiden tijdens het sportkamp. Door de pandemie is er geen kinderinitiatie. (AV/SLW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.