Cato Cassiers uit Avelgem tweede op wielerevenement ‘Koerszoektvrouw’

Jana Dobbelaere uit Gent, Cato Casiers uit Avelgem en Audrey De Keersmaeker uit Borgerhout vormen het podium.© foto GD
Jana Dobbelaere uit Gent, Cato Casiers uit Avelgem en Audrey De Keersmaeker uit Borgerhout vormen het podium.© foto GD
Redactie KW

Zondagvoormiddag viel het doek over het evenement ‘Koerszoektvrouw’, georganiseerd door het wielerteam Star Casino op het terrein van de superprestige veldrijden in Ruddervoorde. De Avelgemse Cato Cassiers mag mee op stage en maakt nog kans op een profcontract.

Een tweetal maanden geleden werd er gestart met maar liefst 4.800 deelneemsters die gedurende veertien dagen minstens 40 uur op de fiets hebben gezeten. Dat alles werd netjes gelogd via Strava. Uiteindelijk bleven er tien dames over, waaronder drie West-Vlaamse meisjes, die mochten strijden voor de overwinning.

Een overwinning betekende dat de renster zich mocht opmaken voor een stage bij deze wielerploeg. Een jury met onder meer Ine Beynen, Johan Musseeuw, Stefaan Maene en Niels Albert kozen daarbij nog voor twee wildcards die samen met de winnares een kans krijgen op een profcontract, na afloop van de stage.

De overwinning was voor Jana Dobbelaere uit Gent maar een mooie tweede plaats was weggelegd voor Cato Cassiers uit Avelgem. “Ik had van bij de start al een goed gevoel en toen we met ons viertal een kloof konden slaan, was het maar de vraag hoe we zouden aankomen”, vertelt een gelukkige Cato.

Aanklampen bij top drie

“Na drie ronden ging het plots mis en moest ik van de fiets op de balkjes en in de zandstrook en de latere winnares was vertrokken. Het was dan enkel kwestie van mijn tweede plaats veilig te stellen”, besluit ze. De derde stek ging uiteindelijk naar Audrey De Keersmaeker uit Borgerhout. De drie dames mogen zich nu opmaken om binnen een paar maanden te vertrekken op stage met de wielerploeg. Een iemand zal zich achteraf profwielrenster mogen noemen.

Lisa Isebaert uit Kortrijk moest tevreden zijn met de vierde plaats. “Voor mij zat er vandaag niet meer in”, vertelt Lisa. “Ik moest starten op de tweede lijn maar kon gelukkig nog net aanklampen aan de top drie en reed zelfs een tijdje op een podiumplaats. Maar toen sloeg de vermoeidheid toe en dat betekent ook dat je fouten begint te maken. Uiteindelijk mag ik toch tevreden zijn”, besluit ze.

Een achtste plaats was weggelegd voor Daphne Merlevede uit Ardooie. “Ik mag best tevreden zijn met dit resultaat en ben niet ontgoocheld”, vertelt de Ardooise. “Ik heb niet echt veel fouten gemaakt op de technische stukken. Het is enkel de conditie die mij parten heeft gespeeld. Mijn doel was eigenlijk niet laatste worden en dat is gelukt”, besluit ze lachend.

(GD)

Uitslag Koerszoektvrouw

———————–

1. Jana Dobbelaere – Gent

2. Cato Cassiers – Avelgem

3. Audrey De Keersmaeker – Borgerhout

4. Lisa Isebaert – Kortrijk

5. Ennia Ballardini – Ranst

6. Valerie Jenaer – Genk

7. Barbara VAn Lathem – Brussel

8. Daphne Merlevede – Ardooie

9. Camilla De Bleecker – Nazareth

10. Lynn Wauters – Arendonck

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.