Brons voor Vanthourenhout op BK veldrijden in Meulebeke

Topfavoriet Wout van Aert won voor de vierde keer het Belgisch Kampioenschap.©DAVID STOCKMAN BELGA
Topfavoriet Wout van Aert won voor de vierde keer het Belgisch Kampioenschap.©DAVID STOCKMAN BELGA
Redactie KW

Wout van Aert heeft in Meulebeke voor de vierde keer het Belgisch kampioenschap veldrijden gewonnen. Zilver is voor Toon Aerts en West-Vlaming Michael Vanthourenhout eindigde derde.

De 26-jarige Van Aert maakte zijn favorietenrol met verve waar. Al in de tweede ronde kwam hij samen met titelverdediger Sweeck op kop, een ronde later was hij er alleen vandoor. Aan de finish had hij twintig seconden voor op Aerts, Vanthourenhout finishte als derde op veertig seconden.

Quinten Hermans nam de beste start in Meulebeke, met Daan Soete en Laurens Sweeck in zijn wiel. Wout van Aert zat iets verder, Eli Iserbyt moest al meteen achtervolgen en werd op een twaalfde positie gesignaleerd na enkele tientallen meters. Op de eerste helling was het drummen, Van Aert moest voet aan grond zetten, voor Vanthourenhout ging het helemaal fout. Zijn fiets raakte verstrikt in die van anderen, hij verloor minstens 10 seconden, Iserbyt en anderen zaten vast achter hen. Vooraan maakte Soete tempo en schoot Van Aert stelselmatig op. Soete werd afgelost door Sweeck, met Van Aert op kleine afstand.

In de tweede ronde nam Van Aert de koppositie over en legde hij er stevig de pees op. Sweeck moest harken om bij Van Aert te blijven, vlak voor het indraaien van de derde ronde gaf hij één à twee seconden prijs. Die achterstand zou alleen maar toenemen eenmaal Van Aert volledig op dreef kwam. Sweeck moest gas terugnemen en zag Aerts bij hem komen. Intussen gaf Iserbyt er de brui aan, hij stapte af na de vierde ronde.

Sweeck en Aerts moesten even op adem komen, het gaf aan Vanthourenhout de kans om terug te keren. Met drie streden ze voor het zilver. Aerts zou die strijd winnen. Op 22 seconden van Van Aert bleef hij Vanthourenhout achttien seconden voor.

Van 2016 tot 2018 werd Van Aert al drie keer op rij Belgisch kampioen veldrijden. Op de weg won hij de voorbije twee jaar het BK tijdrijden.

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.