Vanthourenhout knokt zich naar tweede plaats

Michael Vanthourenhout knokte zich zondag in Lille naar een tweede plaats na een mindere start. “Ik ben er blijven in geloven”, aldus de West-Vlaming van Pauwels Sauzen-Bingoal.

Michael Vanthourenhout tijdens de Krawatencross in Lille, de zevende etappe in de X2O Trofee Veldrijden.©DAVID STOCKMAN BELGA
Michael Vanthourenhout tijdens de Krawatencross in Lille, de zevende etappe in de X2O Trofee Veldrijden.©DAVID STOCKMAN BELGA

Vanthourenhout kwam in het eerste deel van de wedstrijd niet echt in het stuk voor, maar kwam op het eind stevig opzetten. Eerst ging hij Eli Iserbyt voorbij, in het slot rekende hij in de sprint af met Corné van Kessel. ” Mijn start was minder en lange tijd zit je daarna te fietsen op een spoor van tien centimeter “, gaf hij mee in het flashinterview. “Op dat moment is het moeilijk om plaatsen goed te maken. Pas in de tweede ronde kon ik wat mensen voorbij, maar toen ging het heel snel vooraan en was het ook niet gemakkelijk. Uiteindelijk duurde het tot halfweg cross om vooraan te geraken.”

Na een fietswissel draaide hij ook beter rond op de sneeuw in Lille. ” Plots liep het een stuk vlotter, daarvoor had ik schakelproblemen, omdat er ijs tussen de cassette gekomen was . Uiteindelijk kon ik nog strijden voor die tweede plaats en win ik de sprint. Dit doet echt wel deugd, Laurens was duidelijk sterk. Daar viel niet veel tegen te beginnen.” (Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.