Vanthourenhout 4de en Vantornout 5de in Baal

© BELGA

Wout van Aert heeft vrijdag in Baal met veel overwicht de Grote Prijs Sven Nys op zijn naam geschreven, de zevende en voorlaatste manche van de bpost bank trofee. Hij is meteen quasi zeker van de eindzege in het regelmatigheidscriterium, dat hij vorig seizoen al won.

De renner van Crelan-Vastgoedservice domineerde op het modderig en zwaar parcours bijna de hele cross. Van Aert koos al vroeg voor de aanval en reed vervolgens solo naar de zege. Aan de streep had hij 1:12 voorsprong op Sven Nys. De Kannibaal van Baal, die zijn eigen GP twaalf keer won, klopte op deze nieuwjaarsdag in een sprint met twee Toon Aerts.

© BELGA

Michael Vanthourenhout kwam als vierde over de streep, voor Belgisch kampioen Klaas Vantornout. In de tussenstand van het klassement telt Wout van Aert 6:53 voorsprong op Kevin Pauwels en 9:24 op Sven Nys. Op 6 februari staat met de Waaslandcross in Sint-Niklaas de slotwedstrijd van de bpost bank trofee op het programma.