Van Vleuten komt aan de start in nieuwe startplaats Waregem

Voorzitter Carlo Lambrecht en beeldhouwer Luc Ledene bij de nieuwe trofeeën. © (Foto NVR)
Redactie KW

Op maandag 25 november stelde Dwars door Vlaanderen haar wedstrijden van 1 april 2020 voor. De startplaats van de dameswedstrijd verandert naar Waregem, waar beide wedstrijden ook aankomen. “Waregem wordt zo voor één dag het belevingscentrum van de koers”, zegt een trotse schepen van sport Kristof Chanterie.

De start van de dameswedstrijd zal gegeven worden op de Zuidboulevard. De schepen is zelf een kenner van het dameswielrennen en heel tevreden. “Het dameswielrennen krijgt meer en meer aandacht. Voor onze stad is het het ideale moment om een versnelling hoger te schakelen. We merkten de afgelopen jaren al dat de interesse in Dwars door Vlaanderen enorm toenam bij de wielerfan”, licht hij toe. Op die manier zal de stad niet enkel in de namiddag in het teken staan van de koers, maar dus ook in de voormiddag. “De wielerfan kan zich hier een hele dag laten onderdompelen in het koersgebeuren. De Zuidboulevard is de uitstekende plaats om podia, bussen en campers te zetten. We willen op die plaats meer en meer activiteiten organiseren. Dwars door Vlaanderen past daar zeker in het rijtje. Er zal sfeer zijn van ‘s morgens tot ‘s avonds”, blikt hij vooruit.

De organisatie kondigde ook nog de komst van twee wereldtoppers aan. Wereldkampioene Annemiek van Vleuten zal aan de start verschijnen. Bij de mannen maakt Spaans kampioen Alejandro Valverde zijn opwachting. Zij zullen strijden voor een nagelnieuwe trofee. De organisatie deed beroep op beeldhouwer Luc Ledene. “De beelden drukken duidelijk de lichaamstaal van een winnaar uit. Ze stralen kracht en energie uit. De winnaars van Dwars door Vlaanderen zijn doorgaans sterke beren, bij wie de trofee zeker zal passen”, zegt voorzitter Carlo Lambrecht.

(NVR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier