Van der Poel houdt ploegmakker Meeusen af in Flandriencross

Mathieu van der Poel heeft zijn elfde zege van het seizoen op zak. Andermaal stond geen maat op de Nederlander die het in Hamme haalde voor ploegmaat Tom Meeusen. Laurens Sweeck sprintte naar de derde plaats op bijna twee minuten.

© (Foto Belga)

Geen Wout van Aert aan de start in de derde manche van de DVV Verzekeringen Trofee. Zoals bekend probeert de drievoudige wereldkampioen zijn veldritwinter niet te zwaar te belasten met het oog op het voorjaar en verkoos hij na de Wereldbeker in Tabor, waar hij zevende werd, om een dagje langer in Tsjechië te blijven.

Dus rustte een grote verantwoordelijkheid op de schouders van Toon Aerts, Laurens Sweeck en Michael Vanthourenhout om Van der Poel het vuur aan de schenen te leggen. De Nederlander maakte meteen zijn intenties waar en dook als eerste het veld in. Van temporiseren was geen sprake, hij trok ook daarna vol door op het snelle parcours. Enkel Tom Meeusen wist aan zijn wiel nog aan te haken en de ploegmaten pakten meter na meter op de rest van het pak.

Toon Aerts had een beetje zijn start gemist en moest achtervolgen. Het was Tom Pidcock, zaterdag nog winnaar in Tabor bij de beloften, die de anderen op sleeptouw nam. Ook Kevin Pauwels, Michael Vanthourenhout, Tim Merlier, Laurens Sweeck waren niet ver.

Aan de suprematie van de Europese kampioen viel evenwel niets te beginnen. Hij nam ploegmaat Meeusen mee in zijn wiel, maar diepte intussen toch ronde na ronde zijn voorsprong uit. Bij de eerste passage telde het duo zes tellen bonus op de eerste achtervolgers, na ronde twee bedroeg die voorsprong al 21 tellen op een groep van 12.

Meeusen moest diep in de reserves tasten om Van der Poel te volgen, maar bleef uiteindelijk toch tot in het begin van de voorlaatste ronde bij zijn kopman. Daarna boog hij het hoofd en zou Van der Poel zijn bonus nog verder uitbouwen tot 1:50 op de rest van het pak. Meeusen hield zijn tweede plek vast. De sprint om de derde plaats kwam op naam van Laurens Sweeck, Gianni Vermeersch werd vierde, Vanthourenhout vijfde, Toon Aerts werd achtste en verloor 2:01.

Door ook nog de 15 tellen bonificatie die Van der Poel nam in de tweede ronde telt hij nog slechts 1:56 voorsprong op de Nederlander die nu derde staat. Lars van der Haar bezet de tweede plaats op 1:54.

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.