Van Aert trekt als leider naar Wereldbeker in Hulst

In Hulst wordt zondag de vierde manche van de Wereldbeker afgewerkt. De voorbije jaren maakte de Vestingscross deel uit van de Brico- en Ethiascrossen, maar in 2021 huist de organisatie onder de koepel van de hertekende Wereldbeker.

Wout van Aert tijdens de GP Sven Nys, de vijfde etappe in de Trofee Veldrijden op 1 januari in Baal.©DAVID STOCKMAN BELGA
Wout van Aert tijdens de GP Sven Nys, de vijfde etappe in de Trofee Veldrijden op 1 januari in Baal.©DAVID STOCKMAN BELGA

Omwille van het coronavirus wordt de Wereldbeker gereden zonder publiek en op een alternatieve locatie. Deze locatie is Perkpolder geworden, en niet langer in de binnenstad van Hulst. Daar kon de wedstrijd in coronatijden niet voldoende veilig georganiseerd worden.

Leidersplaats

De Wereldbeker heeft al drie manches achter de rug. In Tabor won Michael Vanthourenhout, in Namen was Mathieu van der Poel aan het feest en afgelopen zondag wist Wout van Aert de eerste editie van de moddercross in Dendermonde op zijn palmares te brengen.

Van Aert nam na zijn tweede plaats in Namen de leidersplaats over van Michael Vanthourenhout Hij telt nu 95 punten, 11 meer dan de West-Vlaming. Mathieu van der Poel telt er 70. “Ik wil die leidersplaats verdedigen”, sprak Van Aert na de cross in Dendermonde. “Het is een mooie trui en ik ga het volle pond geven in alle crossen die nog op mijn programma staan. Daar horen Hulst en Overijse (de vijfde en laatste Wereldbeker op 24 januari, red.) bij.”

Van der Poel en Pidcock

Van Aert treft in Hulst ook Mathieu van der Poel en Tom Pidcock, die zaterdag ook in Gullegem aan de bak komen , maar daar past de winnaar van Milaan-Sanremo voor.

Bij de vrouwen scoorde Lucinda Brand een drie op drie in de Wereldbeker en telt ze met 120 het maximum van de punten. Dat zijn er maar liefst 43 meer dan wereldkampioene Ceylin del Carmen Alvarado. Betsema staat derde met 68 punten.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.