Valpartij nekt Jade Lenaers: “Toch trots dat ik hier mocht starten”

Jade Lenaers tijdens het provinciaal kampioenschap voor dames op 2 juni in Ruddervoorde. © Foto Coghe
Redactie KW

De Oost-Vlaamse Julie De Wilde heeft vrijdag zilver veroverd in de WK-wegrit bij de meisjes junioren. In de sprint kwam ze net tekort tegen de Amerikaanse Megan Jastrab, die in maart 2de finishte in Gent-Wevelgem. Provinciaal kampioene Jade Lenaers uit Markegem kwam in de finale ten val en zag zo haar kansen op een mooie uitslag in rook opgaan.

Jastrab sprong op twee kilometer weg met de Russische Aigul Gareeva. De Amerikaanse kon op de hellende aankomststrook de sprintende achtervolgers nog net afhouden. Julie De Wilde strandde in haar wiel en veroverde zo zilver. Jade Lenaers uit Markegem finishte als 65ste. “De wedstrijd verliep heel gesloten. Ik probeerde samen met de latere winnares een aanval op te zetten, maar zonder succes. De finale verliep heel hectisch, maar ik voelde mij nog goed.”

“De medaille van Julie verzacht de ontgoocheling”

Toch kon Jade haar kansen niet eerlijk verdedigen. Op 4 kilometer van de meet was ze betrokken bij een valpartij en was haar wedstrijd over. “Jammer, want ik zat nog niet kapot. Ik werkte toe naar het WK en wou me bewijzen. Dan is het rot dat een valpartij je kansen in rook doet opgaan.” De ontgoocheling werd wel verzacht door de zilveren medaille van Julie De Wilde. “Iedereen gunt het haar ook. We zijn met de selectie een vriendengroep en komen goed overeen. Ik ben echt blij en we mogen trots zijn op onze wedstrijd!”

Overstap naar het elitepeloton

Vorig jaar greep Jade nog naast een selectie. Nu kan ze terugblikken op een mooi WK-debuut. “Ondanks de pech kan ik toch trots zijn dat ik hier mocht starten. Het is een eer om je land te mogen verdedigen. Vanavond eten we nog iets en gaan we Julie haar medaille vieren. Zaterdagvoormiddag vertrekken we dan opnieuw naar huis. Deze wedstrijd is een mooie afsluiter voor mijn juniorencampagne. Nu volgt de overstap naar het elitepeloton. Het wordt afzien, maar ik kijk er alvast naar uit”, besluit Jade.

(SD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier