Valerie Demey blikt tevreden terug op openingsweekend: “Nog heel dicht bij de tiende plaats”

Valerie Demey © (Foto Lotto-Soudal Lies/facepeeters)
Redactie KW

Valerie Demey behaalde zaterdag een mooie twaalfde plaats in de Omloop Het Nieuwsblad, haar eerste wedstrijd in dienst van de Lotto Soudal Ladies.

Een groep van een 35-tal rensters sprintte in Meerbeke voor de overwinning. De Deense Christina Siggaard trok aan het langste eind. “Vooraf had ik gezegd dat ik voor een plaats in de top twintig ging en dat doel heb ik ruimschoots bereikt, dus ik ben heel tevreden”, aldus Valerie Demey. “Ik maakte deel uit van de groep die voor de zege sprintte in de Omloop en dat is fantastisch. In de sprint kwam ik nog heel dicht bij de tiende plaats; het was heel nipt met twee andere rensters.”

Op de Bosberg gingen ze me er dan ook niet meer afrijden

“Het feit dat er zulke ruime groep voor de zege sprintte had te maken met de wind. In de heuvelzone stond er een sterke tegenwind, waardoor het peloton telkens stilviel en zo konden rensters opnieuw aansluiten. In de heuvelzone heeft Marjolein van’t Geloof me telkens perfect afgezet, waardoor ik nooit in de problemen kwam. Dankzij haar moest ik geen onnodige krachten verspillen om naar voor te rijden. Op de Berendries en Valkenberg had ik een heel goed gevoel, ik moest helemaal niet harken om te volgen. Op de Muur van Geraardsbergen draaide ik bij de eerste tien op, dankzij mooi werk van Marjolein. Toen was het een kwestie van aanklampen. Ik bereikte de top in het wiel van Lucinda Brand; dan weet je dat het goed is. Op de Bosberg gingen ze me er dan ook niet meer afrijden (lacht).”

“Na de Bosberg waren er enkele aanvallen, maar niemand geraakte weg. Aan het einde zat ik alleen en moest ik me op eigen houtje positioneren voor de sprint. Ik heb niet veel ervaring met sprints in een grote groep en ben tevreden dat ik de twaalfde plaats uit de brand wist te slepen en zo dicht bij de tiende plaats kwam. Ik had gekozen voor het wiel van Coryn Rivera, maar het was een chaotische sprint. Ik reed wel aan de goede kant, want rechts stropte het wat op en zo kon ik enkele plaatsen goedmaken. Geluk is een grote factor in de sprint, je moet keuzes maken en je weet niet altijd hoe het zal uitdraaien. Ik ben in elk geval heel blij met het resultaat, mijn weekend is geslaagd.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier