Vader en zoon Hennin samen op de crossfiets

Vader en zoon Hennin gaan crossen. (foto )
Redactie KW

Zoon Jani (14) en vader Bart (47) Hennin uit Loker rijden beiden bij de LRC of Landelijke Recreatieve Crossers. Jani doet dat over een veldrit van 20 minuten, voor Bart is dat een wedstrijd van 40 minuten. Beiden dragen dezelfde wieleruitrusting.

Een wedstrijddag voor de familie Hennin start met een verplaatsing naar de wedstrijdlocatie. “En daar moeten we wekelijks wel een uur voor uittrekken”, vertelt Bart. “De dichtste wedstrijd is in Dikkebus. De meeste in Oost-Vlaanderen of aan de andere kant van onze provincie. Jani start om 13.20 uur en ikzelf om 14 uur. Terwijl Jani rijdt, sta ik in de post. Rijd ik, dan staat mijn vrouw Isabel in de materiaalpost. Alleen ons dochter Justien past voor een dagje cross. Haar sportieve uitlaatklep ligt in het volleybal.”

Idool

Vanaf januari 2022 rijden vader en zoon rond in een nieuwe wieleruitrusting. “Mijn baas ziet dat zitten om ons te laten rondrijden in de kleuren van zijn team.” Bart is tewerkgesteld in de fietsenhandel Minerva in Ieper. Komend seizoen 2022 start Filip Carpentier met een continentale wielerploeg waar onder meer Thomas Joseph en Stefano Museeuw onderdak gevonden hebben, vandaar ook dat Johan Museeuw wel eens langsgaat in de Ieperse fietsenzaak. Voor Bart is dat een raar gevoel. “Plots gewoon een babbeltje slaan met je idool, dat is toch wel even wennen.” Als fietsmecanicien zal Bart tijdens de lokale wedstrijden van de ploeg ook aanwezig zijn. “Ik pas voor het volledige programma en zeker voor de buitenlandse verplaatsingen en de rondes. Het zou een te grote druk leggen op mijn familiaal leven.” De komende weken maken vader en zoon zich op voor de kampioenschappen. “Ook wij rijden voor een Vlaamse, Europese, Belgische en een wereldtitel. Maar of we alle kampioenschappen zullen rijden daar beslist corona over.” Zowel Jani als Bart rijden voornamelijk voor het plezier. “Er zijn dan wel drie podiumplaatsen, iedereen rijdt voor een prijs. En voor de jeugd is er elke week een goed gevulde goodiebag.” (MDN)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.