"Ik heb er donderdag een zeer goede generale repetitie opzitten in aanloop naar het BK van komende zondag. Wout van Aert was de sterkste, ik moest me tevreden stellen met een tweede plaats tijdens het Belgisch kampioenschap tijdrijden. En nu wacht zondag dé titelstrijd", stelt Lampaert.

"Ik probeer zo rustig mogelijk naar dat BK toe te leven. Het was zeer leuk om met die trui rond te rijden. Iedereen herkent je onmiddellijk en dat geeft echt wel voldoening. Maar ik weet als geen ander dat het niet gemakkelijk zal zijn om er nog een jaartje extra aan te breien. Jasper Stuyven was schitterend in Zwitserland en ik zet hem zeker bij de topfavorieten. Voor de rest zijn er nog wel kanshebbers op de zege. Ik verwacht alvast een zeer open titelstrijd. De kasseizones zullen wellicht een bepalende rol spelen."

Traditioneel zullen velen kijken naar de ploeg Deceuninck-Quick.Step

"Dat is zo in alle koersen en waarom zou dat dus zondag anders zijn", aldus Lampaert. "Wij starten met zeven renners, net zoals in de andere wedstrijden maar daar houdt de vergelijking op. Want Lotto Soudal heeft dubbel zoveel pionnen en ook Wanty-Groupe Gobert, Sport Vlaanderen-Baloise en Wallonie-Bruxelles verkeren in die situatie. De koers dragen vanaf kilometer 1 zit er voor ons dus niet in. We plannen wel iets anders om mannen als Jasper Stuyven, Oliver Naesen en Wout van Aert een hak te zetten."

(BELGA)

"Ik heb er donderdag een zeer goede generale repetitie opzitten in aanloop naar het BK van komende zondag. Wout van Aert was de sterkste, ik moest me tevreden stellen met een tweede plaats tijdens het Belgisch kampioenschap tijdrijden. En nu wacht zondag dé titelstrijd", stelt Lampaert. "Ik probeer zo rustig mogelijk naar dat BK toe te leven. Het was zeer leuk om met die trui rond te rijden. Iedereen herkent je onmiddellijk en dat geeft echt wel voldoening. Maar ik weet als geen ander dat het niet gemakkelijk zal zijn om er nog een jaartje extra aan te breien. Jasper Stuyven was schitterend in Zwitserland en ik zet hem zeker bij de topfavorieten. Voor de rest zijn er nog wel kanshebbers op de zege. Ik verwacht alvast een zeer open titelstrijd. De kasseizones zullen wellicht een bepalende rol spelen.""Dat is zo in alle koersen en waarom zou dat dus zondag anders zijn", aldus Lampaert. "Wij starten met zeven renners, net zoals in de andere wedstrijden maar daar houdt de vergelijking op. Want Lotto Soudal heeft dubbel zoveel pionnen en ook Wanty-Groupe Gobert, Sport Vlaanderen-Baloise en Wallonie-Bruxelles verkeren in die situatie. De koers dragen vanaf kilometer 1 zit er voor ons dus niet in. We plannen wel iets anders om mannen als Jasper Stuyven, Oliver Naesen en Wout van Aert een hak te zetten."(BELGA)