UCI kort wegrit WK wielrennen in door slecht weer

De wegrit op het WK wielrennen is zondag door de slechte weersomstandigheden ingekort tot 261 kilometer. Dat heeft de Internationale Wielerunie UCI laten weten. De rit, tussen Leeds en Harrogate, telde oorspronkelijk 285 kilometer.

© belga

Na hevige regenval -de hele nacht heeft het geregend in Yorkshire- besliste de UCI dus om een groot deel van de grote lus te schrappen uit het parcours. In totaal gaat het om zo’n 50 km van de 186 km voor het lokale circuit. Bepaalde delen van het parcours staan blank door die regen, en met het oog op de veiligheid van de renners is een deel van het parcours dus geschrapt. In het originele parcours moesten de renners drie hellingen aandoen, nu werden zowel Grinton Moor als de Buttertubs geschrapt.

Om toch nog het nodige aantal kilometers af te werken, werden twee lokale rondes, van zeven naar negen, toegevoegd. In totaal moeten de renners nu 261 officiële kilometers afwerken. De start is nu om 10u Belgische tijd, waarna er nog een geneutraliseerde zone moet gepasseerd worden in Leeds van 10,1 km.

“Het zal inderdaad wel iets veranderen”, sprak Oliver Naesen voor de start. “Het gaat om de twee lastigste hellingen van die grote lus die geschrapt worden. Dat betekent toch iets, maar dat wordt gecompenseerd met nu twee extra rondjes op het lokale parcours. Ik vermoed dat het WK nog altijd lastig genoeg zal zijn.”

Bondscoach Rik Verbrugghe rekent in Engeland op Tim Wellens, Yves Lampaert, Tim Declercq, Philippe Gilbert, Greg Van Avermaet, Oliver Naesen, Dylan Teuns en Remco Evenepoel.

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.