Tweedejaarsnieuweling Kjell Dejonghe neemtbekende trainer onder de arm

Kjell Dejonghe: "Ik hoop de komende weken enkele knappe resultaten te boeken in het grote werk." © Coghe
Redactie KW

Kjell Dejonghe mikt op een mooi seizoenseinde. “Sinds een drietal weken train ik met Luc Wante, de man achter Sep Vanmarcke. Ik voel me goed bij zijn aanpak”, zegt de tweedejaarsnieuweling van Van Moer Logistics CT.

“Na de examens ben ik snel beginnen trainen en koersen, maar het duurde even vooraleer ik weer op dreef was”, vertelt Kjell Dejonghe. “Afgelopen zondag werd ik zestiende in Kachtem. Ik was niet mee in de beslissende vlucht. Echt super voelde ik me niet. De voorbije weken presteerde ik ietwat wisselvallig.”

“Ik geef toe dat ik iets meer had verwacht van deze campagne”, aldus Dejonghe. “Tijdens de eerste seizoensmaanden was ik niet zodanig goed. Pas vanaf mei kwam ik boven water. Begin juni kon ik dan de wedstrijd in Kuurne op mijn naam schrijven. Daarna was het tijd om te studeren. Na de examenperiode heb ik het altijd wat moeilijk, maar het verleden leert me dat ik in het najaar wel op scherp sta. Het beste moet nog komen dit seizoen. Daar ben ik van overtuigd.”

Aanleg voor klimwerk

Donderdag trad Dejonghe aan in de klimkoers in Vresse-sur-Semois. “Dat soort werk ligt me goed. Onlangs werd ik nog veertiende in de eindstand van de Ardense Triptiek. Geef mij maar zware wedstrijden. Blijkbaar heb ik een zekere aanleg voor klimwerk. Ik oefen daar nog niet specifiek op. Stages in de Ardennen zijn nog niet aan mij besteed. Kaster is wel een goede uitvalsbasis om trainingsritten in de Vlaamse Ardennen uit te stippelen. Maar die Vlaamse kuitenbijters zijn natuurlijk niet te vergelijken met de lange beklimmingen in het zuiden van ons land.”

“Ik hoop de komende weken enkele knappe resultaten te boeken in het grote werk. Door mijn transfer naar Van Moer Logistics CT kan ik een mooi interclubprogramma afwerken. De begeleiding is in orde. Ik voel me goed in mijn vel bij mijn team. Het staat al vast dat ik ook volgend jaar blijf. Wel zal ik er in de toekomst wat meer voor moeten doen. Tot nog toe pakte ik het vrij rustig aan. Het voordeel is wel dat ik nog een ruime groeimarge heb.”

Presteren in tijdritten

“Waar ik vroeger maar wat rondreed, werk ik nu de uitgekiende oefenschema’s van Luc Wante af. Die gestructureerde aanpak zal zeker het verschil maken. Ik voel me gestaag groeien. In de toekomst zou ik graag ook weer goed presteren in het tijdrijden. Vorig jaar werd ik (toen nog in het truitje van Alu Decock-Litubel-Wielerteam Waregem van Marino Vervaeke, red.) vierde op het provinciaal kampioenschap en zevende op het Belgisch kampioenschap. Dit jaar moest ik het met wat minder stellen, gewoonweg omdat ik in de periode van de kampioenschappen niet zo goed in conditie was. In deze discipline kan ik zeker nog groeien. Ik heb eigenlijk nog nooit specifiek getraind op het tijdrijden.”

“Tijdens de winterperiode ga ik me goed verzorgen. Veldritten of pistewedstrijden zullen normaal gezien niet op mijn programma staan. Het is de bedoeling dat ik duurtrainingen ga combineren met enkele mountainbiketochten. Trainen doe ik meestal op mijn eentje. Het is een goede manier om sterker te worden.”

Het is nog niet duidelijk of Kjell Dejonghe zondag zal aantreden in het naburige Vichte. Hij wacht op een sein van de ploegleiding. “Er is die dag ook de manche van de Beker van België in het Oost-Vlaamse Nederhasselt. Als ik daar niet moet starten, dan trek ik naar Vichte.” (MVH)