De vele kilometers tussen Reims en Nancy slaagden er niet in veel vuurwerk te brengen. De eerste aanval van Frederik Backaert en Yoann Offredo, samen met Michael Schär, bleek meteen na het afvlaggen van de wedstrijd de goede. Team Jumbo-Visma, Deceuninck-Quick-Step en Lotto Soudal plaatsten elk een renner aan de kop van het peloton en hielden de voorsprong gestaag lager dan 3,5 minuut. Onder meer de Belgen Yves Lampaert en Maxime Monfort stroopten daarbij de mouwen op.

Enkel een ruime valpartij met onder meer de Belg Serge Pauwels en de sprintjes voor de punten- en bergtrui konden onderweg voor wat animo zorgen. Schär was de beste op het eerste hellinkje van vierde categorie, Backaert sprokkelde prijzengeld door als eerste voorbij te komen aan de tussensprint, waar in het peloton Elia Viviani zich sneller toonde dan Sonny Colbrelli en Peter Sagan. In de finale gooide Schär zijn twee gezellen af, wat hem de dagprijs van de strijdlust opleverde.

Eerste koninklijke sprint

Op de Côte de Maron, het laatste klimmetje van vierde categorie met de top op vijftien kilometer van de streep, verhoogden Bora-Hansgrohe en Team Sunweb het tempo in het peloton in dienst van Peter Sagan en Michael Matthews, de beste klimmers onder de sprinters. Het kostte de kop van leider Schär, maar achterin kwam er amper een snelle man in de problemen. Het peloton trok ondanks een late poging van Lilian Calmejane quasi compact de laatste vijf kilometer richting Nancy in.

© BELGA

Nadat eerst de Belgen van Lotto Soudal voor Caleb Ewan en daarna Team Ineos voor zijn klassementsrenners het peloton naar de laatste drie kilometer hadden geleid, witte trui Wout van Aert overnam met twee kilometer te gaan in dienst van Dylan Groenewegen en gele trui Julian Alaphilippe als eerste aan de slotkilometer begon met de sprinttrein van Viviani in het wiel, toonden Michael Morkov en Maximilian Richeze zich de foutloze sprintloodsen voor de Italiaan. Na een zegeloze Giro plaatste die zijn eerste Tourrit op zijn palmares.

De jonge Belg Jasper Philipsen loodste Kristoff naar plek twee, terwijl Ewan niet de ruimte vond om voluit te sprinten maar wel zijn wiel nog net voor dat van Sagan kon gooien voor plaats drie. De Nederlandse ploegmaats Dylan Groenewegen en Mike Teunissen werden vijfde en zesde. Jasper Stuyven was de eerste Belg van de dag op de achtste plek.

© BELGA

In het klassement behoudt gele trui Alaphilippe zijn voorsprong van 20 seconden op eerste achtervolger Van Aert, die nog minstens een dag langer in de jongerentrui mag koersen. De bolletjestrui van Tim Wellens en de groene trui van Sagan kwamen evenmin in de problemen.

Woensdag is er het eerste deel van een tweeluik in de Elzas en de Vogezen. Tijdens de 175 kilometer tussen Saint-Dié-des-Vosges en Colmar staan vier stevige hellingen op het menu.

(BELGA)

De vele kilometers tussen Reims en Nancy slaagden er niet in veel vuurwerk te brengen. De eerste aanval van Frederik Backaert en Yoann Offredo, samen met Michael Schär, bleek meteen na het afvlaggen van de wedstrijd de goede. Team Jumbo-Visma, Deceuninck-Quick-Step en Lotto Soudal plaatsten elk een renner aan de kop van het peloton en hielden de voorsprong gestaag lager dan 3,5 minuut. Onder meer de Belgen Yves Lampaert en Maxime Monfort stroopten daarbij de mouwen op.Enkel een ruime valpartij met onder meer de Belg Serge Pauwels en de sprintjes voor de punten- en bergtrui konden onderweg voor wat animo zorgen. Schär was de beste op het eerste hellinkje van vierde categorie, Backaert sprokkelde prijzengeld door als eerste voorbij te komen aan de tussensprint, waar in het peloton Elia Viviani zich sneller toonde dan Sonny Colbrelli en Peter Sagan. In de finale gooide Schär zijn twee gezellen af, wat hem de dagprijs van de strijdlust opleverde.Op de Côte de Maron, het laatste klimmetje van vierde categorie met de top op vijftien kilometer van de streep, verhoogden Bora-Hansgrohe en Team Sunweb het tempo in het peloton in dienst van Peter Sagan en Michael Matthews, de beste klimmers onder de sprinters. Het kostte de kop van leider Schär, maar achterin kwam er amper een snelle man in de problemen. Het peloton trok ondanks een late poging van Lilian Calmejane quasi compact de laatste vijf kilometer richting Nancy in.Nadat eerst de Belgen van Lotto Soudal voor Caleb Ewan en daarna Team Ineos voor zijn klassementsrenners het peloton naar de laatste drie kilometer hadden geleid, witte trui Wout van Aert overnam met twee kilometer te gaan in dienst van Dylan Groenewegen en gele trui Julian Alaphilippe als eerste aan de slotkilometer begon met de sprinttrein van Viviani in het wiel, toonden Michael Morkov en Maximilian Richeze zich de foutloze sprintloodsen voor de Italiaan. Na een zegeloze Giro plaatste die zijn eerste Tourrit op zijn palmares.De jonge Belg Jasper Philipsen loodste Kristoff naar plek twee, terwijl Ewan niet de ruimte vond om voluit te sprinten maar wel zijn wiel nog net voor dat van Sagan kon gooien voor plaats drie. De Nederlandse ploegmaats Dylan Groenewegen en Mike Teunissen werden vijfde en zesde. Jasper Stuyven was de eerste Belg van de dag op de achtste plek.In het klassement behoudt gele trui Alaphilippe zijn voorsprong van 20 seconden op eerste achtervolger Van Aert, die nog minstens een dag langer in de jongerentrui mag koersen. De bolletjestrui van Tim Wellens en de groene trui van Sagan kwamen evenmin in de problemen. Woensdag is er het eerste deel van een tweeluik in de Elzas en de Vogezen. Tijdens de 175 kilometer tussen Saint-Dié-des-Vosges en Colmar staan vier stevige hellingen op het menu.(BELGA)