Tweede editie Kemmel Koerse verplaatst naar 30 juni

Geen Kemmel Koerse (Elites nationale kalender) op woensdag 26 mei, maar wel op woensdag 30 juni. De organisatoren verplaatsen hun wielerwedstrijd, in het centrum van Kemmel in het West-Vlaamse Heuvelland, omdat er dan net iets meer kan op organisatorisch vlak wat betreft toeschouwers en andere arrangementen.

“Het is voor onze tweede editie van onze Kemmel Koerse by Era Domus uitstel, maar geen afstel”, stelt organisator en renner Thomas Joseph. “Wij konden perfect organiseren op 26 mei, maar aangezien wij dan nog zo beperkt zitten qua mogelijkheden hebben we beslist de wedstrijd te verschuiven naar 30 juni.”

Groeien

“Tegen dan zal er meer mogelijk zijn wat horecafaciliteiten betreft. Daarnaast zal de koers kunnen plaatsvinden met – zij het een beperkt aantal – toeschouwers. Organiseren zonder wielerfans is ontzettend moeilijk. Vergeet niet dat wij pas aan onze tweede editie toe zijn. Wij kunnen als comité niet terugvallen op een reserve, al zijn onze geldschieters ons zo genegen. Zeker dan hoofd- en naamsponsor Era Domus.”

Kemmel Koerse wil ook de komende jaren een gevestigde waarde worden binnen het circuit van de koersen op de nationale kalender. ” Wij krijgen alvast de deelname van het ProTeam Bingoal-Pauwels Sauces. We ambiëren zowat hetzelfde deelnemersveld als zeg maar de Sint-Elooisprijs van afgelopen woensdag in Ruddervoorde, met ploegen zoals SEG, Metec, Black Spokes en natuurlijk de Belgische teams als Tarteletto-Isorex. Tijdens onze eerste editie verschenen Xandro Meurisse en Eli Iserbyt nog aan de start. Wij willen beetje per beetje groeien”, besluit organisator Thomas Joseph.

Lettenberg

Om 14u30 wordt op woensdag 30 juni het startschot gegeven van de tweede Kemmel Koerse by Era Domus. De renners werken daarna 11 ronden af van elk 15 kilometer. Daarin zit telkens de beklimming van de Lettenberg, gelegen net naast de Kemmelberg, als scherprechter verweven.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.