Tweede deelname Jasper Vlaeminck aan Vlaams kampioenschap

Jasper Vlaeminck amuseert zich al vijf jaar in het veld. (foto Coghe) © Foto Coghe
Bram Vanlerberghe

Voor de twaalfjarige Jasper Vlaeminck wordt het maandag de tweede deelname aan de Vlaamse kampioenschappen bij de aspiranten. De Kortemarkenaar is zaterdag ook al van de partij tijdens de initiatie. “Alles wat met cyclocross te maken heeft, doet hij graag”, vertelt mama Anniek enthousiast.

Jasper Vlaeminck, renner bij Jonge Renners Roeselare, heeft er al een vijftal crossen op zitten. Intussen is de Kortemarkenaar ook al een vijftal jaar bezig met zijn geliefkoosde sport. Jasper is de zoon van Anniek Lannoo en Mario Vlaeminck en heeft met Justine nog een oudere zus. “Hij kan al terugblikken op mooie resultaten, want tijdens zijn laatste cross was hij tiende op 44 renners”, stelt mama Anniek. “Tijdens zijn eerste wedstrijd van het seizoen werd hij 13de in Diksmuide, in Zingem werd Jasper 24ste, al ondervond hij er kettingproblemen. In het MSKA Roeselare, waar hij school loopt, werd hij negende en in Beernem tot slot werd hij tiende.”

Ik heb zelf liever dat het een beetje regent. Dan zijn we vuil en dat vind ik wel leuk.

“Hij is alvast beter aan het rijden dan vorig jaar. Sinds zijn achtste, als eerstejaarsminiem, tot nu is hij al bezig. Hij rijdt ook wielerwedstrijden, maar hij neemt veel liever deel aan veldritten, voornamelijk door de aanwezigheid van bergjes en de balkjes.”

De ouders zijn ook te spreken over het team van Jasper. “Al sinds zijn eerste jaar is Jasper aangesloten bij Jonge Renners Roeselare. Wij zijn echt heel tevreden van de ploeg, onder meer qua communicatie. Al die renners hangen echt samen. Onlangs was Jasper gevallen op een training en meteen stopten zijn ploeggenoten om hem te helpen. Dat doet echt deugd.”

Regen en modder

Maandag staat de aspirant voor de tweede maal aan de start van het Vlaams kampioenschap in Lichtervelde. “Vorig jaar was het niet zo goed. Toen had ik geen superbenen”, geeft Jasper eerlijk toe. “Ik heb zelf liever dat het een beetje regent. Dan zijn we vuil. Dat vind ik wel leuk. Daarnaast kan ik ook goed tegen de koude. En het parcours mag gerust modderachtig zijn. Mijn voorbeelden in de cross? Eli Iserbyt en Mathieu van der Poel. Ik denk dat een van hen ook wereldkampioen zal worden. Ik hoop alvast om zelf even goed te worden als hen.” (BV)