Twee West-Vlaamse ploegmaats voor Nairo Quintana

© belga
Tom Vandenbussche

Nairo Quintana rijdt vanaf volgend seizoen voor Arkéa-Samsic. De Colombiaanse klimmer krijgt bij het procontinentale Franse team het gezelschap van twee West-Vlaamse renners: Benjamin Declercq en Christophe Noppe.

De 25-jarige Benjamin Declercq, jongere broer van Deceuninck-Quick.Step-renner Tim, maakte twee jaar geleden zijn profdebuut bij Sport Vlaanderen-Baloise en liet meteen enkele flitsen van talent zien. Dit seizoen kende de Izegemnaar door ziekte een minder voorjaar, maar deze zomer werd hij tweede in de GP Pino Cerami, vierde in een rit in de Arctic Race of Norway en vijfde in de Druivenkoers. In vijf rittenkoersen haalde hij dit jaar ook de top 20 in het eindklassement.

Ook Noppe naar Franse ploeg?

Ook de 24-jarige Christophe Noppe, een generatiegenoot van Declercq, zou in de belangstelling staan van het team van Emmanuel Hubert. Ook de naar Sint-Eloois-Winkel uitgeweken Boezingenaar maakte in 2017 zijn profdebuut en behaalde in zijn eerste seizoen zelfs meteen een overwinning in De Kustpijl. Dit jaar kende de sprinter van Sport Vlaanderen-Baloise een heel moeilijk begin door een pinkbreuk (val in Ronde van Valencia) en hersenschudding (val in Bredene-Koksijde Classic), maar uiteindelijk kan hij al een heel mooi lijstje aan ereplaatsen voorleggen: derde in de GP Zottegem, vierde in de Trofeo Palma, vierde in de Antwerse Havenpijl, vierde in de GP Jef Scherens, vijfde in de Omloop Mandel-Leie-Schelde en behaalde hij toptienplaatsen in de Ronde van Turkije (drie) en de Boucles de la Mayenne (twee).

Twee West-Vlaamse ploegmaats voor Nairo Quintana
© Getty Images

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.