Twee leerlingen van KTA Brugge naar WK veldrijden

Jente Michels en Yorben Lauryssen (voorin) vertrekken donderdag naar het WK. (foto Facebook KTA)
Redactie KW

Jente Michels en Yorben Lauryssen van het vijfde en zesde jaar sportwetenschappen, specialisatie wielrennen, aan het KTA Brugge gaan bij de junioren de strijd aan met onder andere Thibau Nys.

Yorben Lauryssen, 18 jaar uit Jabbeke, van het jeugdteam Callant-Pauwels Sauzen is samen met Yentl Bekaert, Eli Iserbyt en Michael Vanthourenhout een van de West-Vlaamse geselecteerden voor het WK veldrijden in het Zwitserse Dübendorf, komend weekend op 1 en 2 februari.

Jente medaillekandidaat

Jente Michels, in februari 17 jaar, is een eerstejaarsjunior uit het Oost-Vlaamse De Pinte die sinds 1 januari de kleuren van IKO-Crelan verdedigd. Michels deed het bijzonder goed als nieuweling en kroonde zich als tweedejaars tot Belgisch kampioen. Dit veldritseizoen mag hij bij de junioren op enkele mooie prestaties terugblikken. Zo won hij de Superprestige in Ruddervoorde en op het BK eerder deze maand werd hij zevende, nadat hij enkele weken voordien een polsbreuk opliep.

Voor zijn start in Ruddervoorde reed hij de concurrentie in Kruibeke op een achterstand van meer dan twee minuten. Die glansprestatie werd beloond met een selectie voor de wereldbeker in Bern waar hij knap tweede werd na Thibau Nys. Op het EK junioren in Silvelle behaalde Jente tevens een zilveren medaille en moest hij na een spannend duel de zoon van Sven Nys met negen seconden laten voorgaan.

Jente eindigde uiteindelijk als achtste in de wereldbeker, na zijn landgenoten Ward Huybs, Emiel Verstrynge, Lennert Belmans en Thibau Nys als winnaar. Na hem werd Yorben Lauryssen de volgende Belg op de twaalfde plaats. De West-Vlaming won dit seizoen bij de junioren de Grote Prijs Mario De Clercq en de Superprestige in Boom. Hij was zelfs een tijdje eerste in het klassement en staat met nog twee wedstrijden op de vierde plaats in de tussenstand. Op het EK werd Yorben zestiende.

Thibau Nys

In Zwitserland zullen de twee leerlingen van het KTA niet alleen rekening moeten houden met de jonge Nys. Er is ook buitenlandse concurrentie, zoals thuisrijder Dario Lillo, derde op het EK na Michels. Verder zijn er de Tsjech Jan Zatloukal, de Nederlanders Tibor del Grosso en Hugo Kars, de Fransen Rémi Lelandais en Ugo Ananie en de Duitser Marco Brenner. (ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier