Tuur Dens wint open PK, Anthony Debuy pakt titel

Anthony Debuy is provinciaal kampioen, voor Ruben Demarez en Maxime Vantomme.©GINO COGHE foto Coghe
Anthony Debuy is provinciaal kampioen, voor Ruben Demarez en Maxime Vantomme.©GINO COGHE foto Coghe
Redactie KW

Een open provinciaal kampioenschap kan tot vreemde uitslagen leiden. In Zerkegem won de Vlaams-Brabantse belofte Tuur Dens het West-Vlaams kampioenschap voor elites zonder contract. De Henegouwer Anthony Debuy werd vierde en kroonde zich tot provinciaal kampioen.

Vier renners kleurden meer dan de helft van de titelstrijd. Cériel Desal, Lennert Cappan, Robin Alderweireld en de latere winnaar Tuur Dens kozen in de derde van vijftien ronden het hazenpad. Meer dan veertig tellen kreeg het kwartet nooit.

“Bijna West-Vlaming”

Vier ronden voor het einde werden de vier ingerekend. In schuifjes werd in de voorlaatste ronde een kopgroep van twaalf gevormd. Anthony Debuy, Maxime Vantomme, Jens Vanoverberghe, Miguel Ladang en Bruce Deboot gaven de aanzet. Daarna jumpten Vito Braet, Ruben De Marez, Wannes Debuyssere, Arnaud Deleu, Cédric Defreyne, Tuur Dens en Jelle Vermoote naar het vijftal. In de laatste bocht kwam favoriet Defreyne ten val. Daardoor werden enkele renners opgehouden. Dens haalde het voor Braet, Ladang en Debuy. Hij kroonde zicht tot West-Vlaams kampioen.

Eigenlijk woon ik in Ploegsteert en ben ik Henegouwer, maar met mijn vriendin bouwen we in Mesen ”, verduidelijkt de pion van Dovy Keukens-FCC. “Dus word ik volgend jaar officieel West-Vlaming. Vandaag was het de eerste koers over 140 kilometer. Ik spaarde me voor de finale. Wat de juiste keuze was.” (HF)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.