Trofee Xandro Meurisse geannuleerd, wedstrijden gaan wel door

© belga
Redactie KW

Wielrenner Xandro Meurisse heeft beslist om de tweede editie van zijn regelmatigheidscriterium, de Trofee Xandro Meurisse voor nieuwelingen, te annuleren.

Woensdag werd in de Ieperse deelgemeente Dikkebus de eerste wielerwedstrijd georganiseerd na de lockdown. Door de coronacrisis lag het wielrennen de voorbije maanden stil en daardoor werden er heel wat wielerwedstrijden afgelast. De Trofee Xandro Meurisse moest drie wedstrijden annuleren, waardoor er nu slechts nog twee manches overblijven. Daarop werd beslist om het klassement voor dit seizoen af te gelasten.

“Met Xandro ben ik eens samengekomen om te bespreken hoe we het zouden aanpakken. Er zouden nog twee wedstrijden kunnen doorgaan en dat vonden we wat te weinig voor een regelmatigheidscriterium. Voor alle duidelijkheid de wedstrijden op zich gaan wel door“, aldus Albert Vantomme, één van de organisatoren.

Gewijzigde editie in 2021

De Trofee Xandro Meurisse zal in 2021 wel opnieuw doorgaan, maar in gewijzigde vorm. Vanaf dan wordt het regelmatigheidscriterium voor nieuwelingen opgesplitst tussen eerstejaars en tweedejaars. Telkens zullen er 15 prijzen worden voorzien, 30 in totaal. “Zo willen we de eerstejaars maximaal motiveren om deel te nemen. Door een apart klassement krijgen zij ook de kans om een prijsje mee te pakken in hun eerste seizoen bij de nieuwelingen. Het is jammer dat de editie van 2020 niet kan doorgaan, maar we kijken vol verwachtingen uit naar die van 2021”, besluit Albert Vantomme.

(SD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier