Tristan Trybou is bezig aan zijn eerste crosswinter

Tristan Trybou. (Foto Coghe) © Foto Coghe
Redactie KW

Tristan Trybou is een nieuwe naam in het wielerpeloton. De 12-jarige aspirant reed deze zomer zijn eerste koersen op de weg en proeft nu ook van het veldrijden. Vier crossen heeft hij al achter de rug en die smaken vooral naar meer. Zondag is hij alvast van de partij op het PK in Veurne. “Ik vond het altijd al een mooie sport”, vertelt Tristan. “Ik deed vroeger aan atletiek en nu nog steeds, maar ik wou het ook eens proberen op een koersfiets. Mijn eerste wedstrijd was op de weg, in Bellegem, maar eigenlijk cross ik liever. Ik heb nu vier veldritten achter de rug en eindigde telkens rond de 15de tot 20ste plaats. Maar ik heb me vooral geamuseerd. Dat is ook mijn doel voor de rest van het seizoen: plezier maken en bijleren. Het is allemaal nog nieuw voor mij.”

“Ik wil mij vooral amuseren en bijleren, want het is allemaal nieuw voor mij”

En dat doet de Nieuwpoortenaar in de kleuren van CT Houtland-Westkust, een ploeg waarin hij zich onmiddellijk goed thuis voelde. “Het is echt een toffe ploeg. Ik kom goed overeen met de andere jongens, iedereen is vriendelijk en ook de ploegtrainingen zijn leuk om aan deel te nemen. Ook met mijn papa ga ik vaak trainen. Als triatleet kan hij een behoorlijk stukje fietsen en het is plezant om samen op pad te trekken.”

De appel valt dus niet ver van de boom ten huize Trybou, want ook Tristan wil volgend jaar fietsen met lopen blijven combineren. “Het is wel mijn bedoeling om meer op de weg te koersen. Om wat snelheid op te doen voor de cross. Maar ook atletiek wil ik blijven doen. Het zijn twee toffe sporten en ik wil ze graag nog combineren.” (BVS)