Het was een bijzonder interessante, maar ook vreemde Ronde van Frankrijk. De 22-jarige Egan Bernal zal zondagavond in Parijs als eindwinnaar het podium betreden. Al moet de Colombiaan nog de traditionele parade-etappe naar de Champs-Elysées in Parijs afwerken.

De organisatie van het 10de Dovy Natourcriterium in Roeselare wist de winnaar te strikken. Het criterium heeft plaats op en rond de Moermanparking en het De Coninckplein in Roeselare, traditiegetrouw de eerste dinsdag na de Ronde van Frankrijk met toppers uit de Tour. Naast Egan Bernal en zijn teamgenoot Jonathan Castroviejo hebben ook deze renners hun komst reeds bevestigd: Thomas De Gendt, Xandro Meurisse, Dylan Teuns, Laurens De Plus, Yves Lampaert, Tim Declercq, Jens Debusschere, Jelle Wallays; David Boucher, Dieter Bouvry, Alexander Maes, Christophe Noppe, Preben Van Hecke, Araon Verwilst, Jordi Warlop, Arjen Livyns, Jonas Castrique en Tom Devriendt.

Er wordt dinsdag 30 juli om 15.00 uur gestart met een wedstrijd voor Nieuwelingen, gevolgd door het BK Retrokoers. Om 18.00 uur is er een tijdrit voor profrenners, een uur later wordt de start gegeven van het 10de Dovy Natourcriterium, over vijftig ronden van twee kilometer.

Ook Wout Van Aert had al toegezegd, maar hij kan er na zijn zware val tijdens de Tour niet bij zijn. Vorig jaar won Peter Sagan in de sprint voor Niki Terpstra en Yves Lampaert.

(ACR)

Het was een bijzonder interessante, maar ook vreemde Ronde van Frankrijk. De 22-jarige Egan Bernal zal zondagavond in Parijs als eindwinnaar het podium betreden. Al moet de Colombiaan nog de traditionele parade-etappe naar de Champs-Elysées in Parijs afwerken.De organisatie van het 10de Dovy Natourcriterium in Roeselare wist de winnaar te strikken. Het criterium heeft plaats op en rond de Moermanparking en het De Coninckplein in Roeselare, traditiegetrouw de eerste dinsdag na de Ronde van Frankrijk met toppers uit de Tour. Naast Egan Bernal en zijn teamgenoot Jonathan Castroviejo hebben ook deze renners hun komst reeds bevestigd: Thomas De Gendt, Xandro Meurisse, Dylan Teuns, Laurens De Plus, Yves Lampaert, Tim Declercq, Jens Debusschere, Jelle Wallays; David Boucher, Dieter Bouvry, Alexander Maes, Christophe Noppe, Preben Van Hecke, Araon Verwilst, Jordi Warlop, Arjen Livyns, Jonas Castrique en Tom Devriendt.Er wordt dinsdag 30 juli om 15.00 uur gestart met een wedstrijd voor Nieuwelingen, gevolgd door het BK Retrokoers. Om 18.00 uur is er een tijdrit voor profrenners, een uur later wordt de start gegeven van het 10de Dovy Natourcriterium, over vijftig ronden van twee kilometer. Ook Wout Van Aert had al toegezegd, maar hij kan er na zijn zware val tijdens de Tour niet bij zijn. Vorig jaar won Peter Sagan in de sprint voor Niki Terpstra en Yves Lampaert.(ACR)