Toon Aerts en Tom Meeusen gunnen Pauwels de zege

© (Foto Belga)
Redactie KW

Toon Aerts (Telenet-Fidea) gunde Kevin Pauwels de zege in zijn laatste wedstrijd, maar had de Sluitingsprijs in Oostmalle uiteraard liever zelf gewonnen. Een val na een fout op een zandstrook besliste er anders over.

“Iedereen wil hier die laatste koers van het seizoen winnen, maar ik deed mezelf de das om door te veel fouten te maken”, verklaarde de Belgische kampioen. “Zo ontstonden er telkens kleine gaatjes, die ik dan weer moest dichten. Dat kostte een hoop krachten. Bovendien zat de cross van Leuven toch nog wat in de benen. Omdat Pauwels hier zijn allerlaatste cross wint, ben ik best tevreden met de tweede plaats. Maar Kevin heeft die laatste zege zeker niet cadeau gekregen, hij heeft er voor moeten knokken.”

“Pauwels was zo sterk dat hij geen geschenkjes moest krijgen, van niemand”, stelde Tom Meeusen (Corendon-Circus), die als derde mee het podium op mocht. “Het was fantastisch nog eens strijd te kunnen leveren met Kevin. We zullen hem missen. Het zal volgend seizoen raar aanvoelen zonder hem. De beste heeft vandaag gewonnen. Zelf was ik nog niet volledig gerecupereerd van mijn inspanningen van zaterdag in Leuven.”

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier