Al vroeg in de etappe reden vier renners weg uit het peloton: Sebastian Schönberger, Felix Engelhardt, Andreas Graf en Matthias Krizek. Schönberger bleek onderweg de sterkste: hij kwam als eerste door op de drie gecategoriseerde beklimmingen en liet in de finale zijn medevluchters in de steek. Net voor het ingaan van de laatste tien kilometer werd hij ingerekend door het peloton.

In de sprint die volgde beten de Duitsers Jannik Steimle en Jonas Koch de tanden stuk op Tom Devriendt. Die vierde zijn tweede profzege na de Omloop van het Houtland in Lichtervelde in 2017. Proloogwinnaar Steimle kon als troostprijs wel de rode trui als leider in het algemene klassement terug van de schouders van de Let Emils Liepins nemen.

Reactie Tom Devriendt:

"Pieter Vanspeybrouck en ik hebben beiden snelle benen. In het najaar van 2017 loodste hij me naar een derde plaats in de Eurometropole Tour, zondag kon ik hem een wederdienst bewijzen door hem op mijn beurt naar een podiumplaatsen te gidsen. Voor de rit van vandaag (maandag) besloten we om beiden te sprinten, het bleek de goede tactiek, met een ritoverwinning en een zevende plaats als gevolg. Net als Pieter zondag, grijp ik net naast de leiderstrui, maar eigenlijk zou dat voor ons team van vijf renners geen cadeau geweest zijn in het vooruitzicht op de zware bergrit van morgen."

"Ik was erg gemotiveerd voor deze Ronde van Oostenrijk, tot vorige donderdag plots kniepijn de hand opstak. Twijfels over deelname speelden in mijn hoofd, omdat de zware beklimmingen in deze Ronde van Oostenrijk belastend zijn voor mijn knieën, aan welke ik eerder al geopereerd werd. Ik geniet van deze overwinning en hoop deze ronde eind deze week met een uitstekende conditie te beëindigen. Na een minder voorjaar, ben ik klaar voor een schitterend najaar."

In de derde etappe van dinsdag moet het peloton tussen Kirchschlag en Frohnleiten over 176 kilometer een klim van eerste categorie en twee hellingen van tweede categorie zien te overwinnen.

(BELGA)

Al vroeg in de etappe reden vier renners weg uit het peloton: Sebastian Schönberger, Felix Engelhardt, Andreas Graf en Matthias Krizek. Schönberger bleek onderweg de sterkste: hij kwam als eerste door op de drie gecategoriseerde beklimmingen en liet in de finale zijn medevluchters in de steek. Net voor het ingaan van de laatste tien kilometer werd hij ingerekend door het peloton.In de sprint die volgde beten de Duitsers Jannik Steimle en Jonas Koch de tanden stuk op Tom Devriendt. Die vierde zijn tweede profzege na de Omloop van het Houtland in Lichtervelde in 2017. Proloogwinnaar Steimle kon als troostprijs wel de rode trui als leider in het algemene klassement terug van de schouders van de Let Emils Liepins nemen.In de derde etappe van dinsdag moet het peloton tussen Kirchschlag en Frohnleiten over 176 kilometer een klim van eerste categorie en twee hellingen van tweede categorie zien te overwinnen.(BELGA)