Tom Devriendt: “Ik geloof te weinig in mezelf”

Tom Devriendt rijdt sinds 2015 voor Wanty, sinds dit jaar Circus-Wanty-Gobert. (Foto Belga) © belga
Tom Vandenbussche

Otegemnaar Tom Devriendt werd vorige zondag derde in de GP La Marseillaise, de Franse openingskoers van het wielerseizoen. “Ik had wel een goed resultaat verwacht, maar het podium leek me op dat parcours toch net iets te hoog gegrepen. Niet dus.”

“Ik heb een goeie winter achter de rug. Slechts één keer was ik ziek, waardoor ik maar een paar dagen verloren heb. Of dit de voorbode van een uitstekend voorjaar is, zien we wel. In principe is zelf prijs rijden moeilijk voor mij. Ik werk altijd voor de ploeg, zelfs als ik me goed voel. Ik ben iemand die zich al vlug ten dienste van anderen zal stellen. Mogelijk mis ik wat zelfvertrouwen, maar misschien wordt dat nu anders. Als ik me meer kan focussen, kan er iets moois gebeuren, dat besef ik zelf ook wel. Kuurne-Brussel-Kuurne wordt mijn eerste Belgische koers van 2020. Ik heb dat aan de ploeg gevraagd, want dubbelen (Omloop Het Nieuwsblad én Kuurne-Brussel-Kuurne rijden, red.) is niet zo evident.”

Hilaire Van der Schueren: “Als hij zich verzorgt, is hij een goeie renner”

Hilaire Van der Schueren, Devriendts ploegleider bij Circus-Wanty-Gobert, heeft alle vertrouwen in Devriendt. “Ik zag dat hij goed bezig was en weet: als Tom zich verzorgt, is hij een goeie coureur. Ik heb hem gezegd dat hij zo moet voortdoen. Dat hij zich te veel wegcijfert? Dat vind ik niet. Ook zulke renners zijn belangrijk. Tom doet dat graag, maar hij zou in het voorjaar toch eens een mooie prestatie moeten kunnen neerzetten.” (TVB)